Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 07:13

Blogger από τη Σερβία δημιούργησε e-book για τη Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονικό βιβλίο (ebook) για τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε ο Σέρβος Ιβάν Αντρέγιτς (Ivan Andrejic), που εργάζεται ως συγγραφέας ταξιδιωτικών εμπειριών (travel author) και φωτογράφος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια χειρίζεται την ιστοσελίδα http://secretsedition.com.

Πρόσφατα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αντρέγιτς συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής πρεσβείας σε έκθεση φωτογραφίας απ’ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βελιγράδι και η συζήτηση τον «οδήγησε» στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο ebook για την πόλη και να συγκεντρώσει υλικό για μια νέα έκθεση με θέμα «Τα μυστικά της Ελλάδας-Secrets of Greece».

Τις μέρες που διέμεινε στη Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκε στο πλαίσιο του press trip που οργάνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Σέρβος έγραψε ιστορίες της πόλης και φωτογράφισε τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Στο ebook για τη «Θεσσαλονίκη και τα μυστικά της», που έχει αναρτήσει τις τελευταίες ημέρες στο http://issuu.com/ivanandrejic, περιγράφει την ταξιδιωτική του εμπειρία στην Αγγλική και Σερβική γλώσσα.

Το ebook έχει αναρτηθεί στο επίσημο portal της πόλης www.thessaloniki.travel, διαθέσιμο για όλους τους σέρβους επισκέπτες της πόλης.

Ο Σέρβος συγγραφέας ταξιδεύει καταγράφοντας με την κάμερα τοποθεσίες και προβάλλοντας τουριστικούς προορισμούς, πόλεις και περιοχές που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί στα Βαλκάνια, στη Βόρεια Αφρική, στην Ν.Α Ευρώπη και στην Αραβική χερσόνησο.

Έξω από την χώρα του, τη Σερβία, έχει δημιουργήσει ψηφιακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για περιοχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι), τη Γερμανία, την Τυνησία και αλλού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ