Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 07:03

Σε κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας των Κυκλάδων αναδεικνύεται ο τουρισμός

Σε κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας των Κυκλάδων αναδεικνύεται ο τουρισμός ωθώντας και άλλους κλάδους της οικονομίας να ακολουθήσουν κατά πόδας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος έκανε λόγο ουσιαστικά για ένα επιμελητήριο, τα μέλη του οποίου άμεσα η έμμεσα "ζουν και αναπνέουν" από την τουριστική βιομηχανία.

Με 18.500 μέλη σε 24 νησιά το επιμελητήριο Κυκλάδων, όπως τονίστηκε, έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, να μπορέσει να ισορροπήσει τις αντίροπες δυνάμεις, που υφίστανται, ως αποτέλεσμα της εποχικότητας της τουριστικής περιόδου, αλλά και της διαφορετικής δυναμικής των νησιών μελών του επιμελητηρίου. Αλλη η δυναμική της Μυκόνου και άλλη των Κουφoνησίων, όπως τονίζεται.

Στο σημείο αυτό, η διαδικτυακή πύλη του επιμελητηρίου των κυκλάδων, "e-cyclades" δίνει βήμα στις επιχειρήσεις μέλη του γεφυρώνοντας ουσιαστικά το υφιστάμενο χάσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με όχημα το "e-cyclades", πολλές μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πετυχαίνουν μεγάλο αριθμό κρατήσεων, εκτός των γνωστών πλατφορμών κρατήσεων. Στο "e-cyclades" έχουν παρουσία πάνω από 3.000 μέλη, αλλά το στοίχημα που κερδίζει το επιμελητήριο εντοπίζεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τα οφέλη της παρουσίας τους στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο κ. Ρούσσος.

Πέραν της διαδικτυακής παρουσίας αλλά και προώθησης των υπηρεσιών τους, το επιμελητήριο ανακοινώνει την υλοποίηση ενός Logistic Center στην Αττική που θα συγκεντρώνει όλα τα προϊόντα από όλους τους παραγωγούς των κυκλάδων, που στόχο θα έχει την εύκολη προώθηση τους σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το έργο είναι στην τελική ευθεία και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και δυο εμπορικά καταστήματα, στα οποία θα διατίθενται τα προϊόντα των Κυκλάδων. Διαβατήριο σε κάθε περίπτωση για υψηλές πωλήσεις είναι οι απαραίτητες πιστοποιήσεις των προϊόντων. Προς την κατεύθυνση αυτή τρέχει ο τρίτος κύκλος πιστοποιήσεων της αλυσίδας Aegean Cusine, με στόχο να επιτευχθεί ο στόχος των 100 παραγωγών και των 450 προϊόντων πιστοποιημένων.