Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 11:33

Περιπλάνηση στην ιστορία των Δελφών

Στους πρόποδες του Παρνασσού ανάμεσα σε δύο τεράστιους βράχους, τις Φαιδριάδες   βρίσκεται το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου διότι σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς.


Φορέστε αθλητικά ρούχα, πάρτε ένα μπουκαλάκι νερό, ένα καπέλο εφόσον έχει ήλιο και αφεθείτε στην μαγεία που αποπνέει ο χώρος και περιπλανηθείτε στην μαγεία των Δελφών.

Σίγουρα αξίζει να σταθείτε στο αρχαίο στάδιο όπου τελούνταν τα Πύθια κάθε 4 χρόνια και να επισκεφτείτε τον δωρικό ναό του Απόλλωνα όπου αναστηλώθηκε από επιστήμονες στα τέλη της δεκαετίας του 1930.Επόμενη στάση  είναι τα ίχνη της Ιεράς Οδού, οι ‘Θησαυροί’ από πολλές πόλεις, όπου φυλάσσονταν τα αναθήματα προς το μαντείο, το Γυμνάσιο, η Προναία Αθηνά και η υπέροχη, συμβολική Κασταλία πηγή. Ολόκληρος ο χώρος περιβάλλεται από τις Φαιδριάδες Πέτρες, τους γνωστούς κάθετους βράχους ενώ τα κτίσματα είναι χτισμένα πάνω στην πλαγιά και έχουν υψομετρική διαφορά που φτάνει τα 200 μέτρα.

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Oktoberfest 2013 Πάρτε τον αέρα σας στη μαγευτική Ύδρα! »