Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 11:18

Ο Dean Karnazes έτοιμος για την συμμετοχή του στο Navarino Challenge !!!

Από 18 έως 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος "Navarino Challenge" με την παρουσία του  Dean Karnαzes  ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το «Navarino Challenge» θα τιμήσουν με την παρουσία τους, πολλοί κορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές. Μεταξύ άλλων, στον αγώνα θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του μαραθωνίου, Τίνα Κεφαλά, Μιχάλης Παρμάκης και Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης καθώς και ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Μέσα από τους τρεις διαφορετικούς αγώνες (τρεις διαδρομές) άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φιλοξενία και τη μοναδική φύση των Μεσσηνιακών και Αρκαδικών περιοχών.

Ο μαραθώνιος «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο καθώς και ο υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, θα συμβάλλουν στις εκδηλώσεις και ομιλίες που θα διοργανωθούν, με στόχο την ευαισθητοποίηση γονέων και μαθητών για την παιδική παχυσαρκία και τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής.

Η επιλογή της Πελοποννήσου για τη διεξαγωγή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λόγω της βιοποικιλότητάς της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η Κορώνη έχει επιλεγεί ως Εμβληματική Κοινότητα της Ελλάδας για τη Μεσογειακή διατροφή.

Οι διαδρομές του μαραθώνιου «Navarino Challenge», έχουν ως εξής: 
Διαδρομή 1 - Σιλίμνα - Τρίπολη (απόσταση: 6,8 χλμ.)
Διαδρομή 2 - Αρχαία Μεσσήνη – Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης (απόσταση: 21,1 χλμ. – Ημιμαραθώνιος)
Διαδρομή 3 - Πύλος - Costa Navarino (απόσταση: 15 χλμ.)


Για τη συμμετοχή σας στον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του «Navarino Challenge» στο: "http://www.navarinochallenge.com" www.navarinochallenge.com και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής:  "http://navarinochallenge.com/registration.html" http://navarinochallenge.com/registration.html