Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 07:09

Προβολή της Κρήτης από 150 Γάλλους δημοσιογράφους και πράκτορες

Η Κρήτη θα διαφημιστεί από 150 Γάλλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, να προβάλουν το νησί και να ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα από την Γαλλία στην Κρήτη.

Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι ήταν προσκεκλημένοι του τουριστικού πρακτορείου «Vacances Heliades» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκαν τις περιοχές από την Ανατολική έως και τη Δυτική Κρήτη, από τον 'Αγιο Νικόλαο έως το Ρέθυμνο και από τη Σπιναλόγκα μέχρι το Αρκάδι.

Το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, που θεωρείται στη Γαλλία ο ειδικός των διακοπών για την Ελλάδα (specialist de la Grece), συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού, και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, «οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, θέλουν να προβάλουν και ν' αναδείξουν την Κρήτη μέσα από το ταξίδι αυτό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού στον οποίο στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης».

Οι πελάτες του τουριστικού πρακτορείου ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την φύση, που αποτελούν τα πραγματικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και πρόκειται για επισκέπτες που επιδιώκουν να γνωρίσουν πολύ καλά την Κρητική ενδοχώρα και αναζητούν τα αυθεντικά και παραδοσιακά στοιχεία της ζωής στο νησί. Για το λόγο αυτό, τα προγράμματα επισκέψεων που προτείνουν, αφορούν την γνωριμία με την Κρήτη και την παράδοσή της, δραστηριότητες σε όλο το νησί και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ