Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 13:54

Βυτίνα - Έρχονται οι Worldvespa για να αφηγηθούν τις ταξιδιωτικές ιστορίες τους!

Οι Worldvespa, κατά κόσμον Στέργιος Γκόγκος και Αλεξάνδρα Φεφοπούλου, είναι καλεσμένοι του Ομίλου Κυριών Βυτίνας (Omilos Kiriwn Vitinas) για να μοιραστούν μαζί μας εικόνες, ιστορίες κι αναμνήσεις απ' τα 2,5 χρόνια που ταξίδεψαν με το βεσπάκι τους στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00μ.μ. στο Εκθετήριο Μελισσοκομίας της Τριανταφυλλίδειου Γεωργικής Σχολής στο Κρατικό Κτήμα Βυτίνας (Βυτίνα Αρκαδίας, Vytina Arcadia), θα μας πουν τα σχέδιά τους και θα μας μιλήσουν για το «Ρύζι & Χώμα» (Ρύζι και Χώμα), το πρώτο τους βιβλίο – μια ταξιδιωτική αφήγηση με τις πιο δυνατές εμπειρίες που έζησαν τους 15 μήνες που πέρασαν στην Αφρική.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δύο λόγια για τους Worldvespa:

Ο Στέργιος και η Αλεξάνδρα γυρνούν τον κόσμο, ταξιδεύοντας πάνω σε μια Vespa PX200. Η ιστορία τους ξεκίνησε το 2013 τελείως ξεχωριστά. Για διαφορετικούς λόγους και με άλλα σχέδια ο καθένας, έφυγαν απ΄ την Ελλάδα. Μοναδικό κοινό τους στοιχείο, η κοινωνικοοικονομική κρίση που από τότε έπληττε τη χώρα και που είχε επηρεάσει τις ζωές τους. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και λίγο καιρό μετά, ταξίδεψαν παρέα στη Νότια Αφρική και το Λεσότο. Η Vespa κατάφερε να σηκώσει και τους δυο κι από τότε συνεχίζουν μαζί. Σκοπός τους είναι να μη σταματήσουν αν δε δουν και την πιο απομακρυσμένη γωνιά της γης.

Το ταξίδι τους:

Οκτώβριος 2013 - Ιανουάριος 2015: Αφρική (Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Λεσότο).

Ιανουάριος 2015 - Μάρτιος 2016: Νότια Αμερική (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Βολιβία, Περού, Χιλή, Βραζιλία).