Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 07:41

Η Κρήτη στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT»

Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού «BOOT», στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, παράλληλα με 40 Έλληνες εκθέτες και 1.900 εκθέτες από 60 χώρες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 240.000, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πλέον γνωστή διεθνώς έκθεση για σκάφη και θαλάσσια σπορ, σε χώρο 220.000 τ.μ, με 17 αίθουσες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει και να απολαύσει σχεδόν τα πάντα που σχετίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο και τις διακοπές που έχουν επίκεντρο τη θάλασσα, από ηλεκτροκίνητα σκάφη έως το τελευταίο είδος εξοπλισμού που αφορά στη θάλασσα.

Η Περιφέρεια Κρήτης και το τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, συμμετείχαν στην έκθεση εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, δεδομένης της έμφασης στον θεματικό θαλάσσιο τουρισμό, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την ιστιοπλοΐα, τις μαρίνες, τις καταδύσεις, τα θαλάσσια σπορ κ.ά.

Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα απασχολεί 3,2 εκατομμύρια άτομα. Η Κρήτη έχει αρχίσει να καθιερώνεται στον ιστιοπλοϊκό χάρτη της Ευρώπης με διάφορα γραφεία να την προωθούν ως τέτοιο προορισμό, δίνοντας έμφαση -σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφέρειας- στην ποικιλομορφία των ακτών της και στον τεράστιο πολιτισμικό της πλούτο, στοιχεία, που μπορούν να την αναδείξουν σε ένα σημαντικό παίχτη στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ