Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 07:39

Το τουριστικό «προϊόν» της Ηπείρου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, συμμετείχε στη διήμερη συνάντηση διασύνδεσης με το αντίστοιχο υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού και τις περιφέρειες της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 24 και 25 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018. Σκοπός της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων του τόπου και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε όλες τις μορφές τουρισμού.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πρέβεζας και υπεύθυνος για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου, ο οποίος παρουσίασε τον τουριστικό προορισμό «ΗΠΕΙΡΟΣ», τις δυνατότητες που δίνει η περιοχή στον επισκέπτη και τις 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της, σε 21 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημαντικούς τουριστικούς φορείς και στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας.

Ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Ιωάννου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Άλα Μανίλοβα, εκπροσώπους των ρωσικών περιφερειών, αλλά και της βιομηχανίας του τουρισμού της χώρας. Στόχος των συναντήσεων ήταν η ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης της Ηπείρου με τη ρωσική αγορά στον τομέα του τουρισμού και η εμβάθυνση της γνωριμίας τους με την περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Ήταν μία σημαντική δράση, κατά την οποία παρουσιάσαμε το τουριστικό "προϊόν" της Ηπείρου και όχι μόνο, και συζητήσαμε τις δυνατότητες να έρθουν Ρώσοι τουρίστες στην περιοχή μας. Μία δράση διαφορετική και πολύ ουσιαστική, καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Ήπειρο σε 21 περιφέρειες της Ρωσίας, κάποιες από τις οποίες έχουν πληθυσμό πάνω από 5 εκατομμύρια. Εκδηλώθηκε τεράστιο ενδιαφέρον για την Ήπειρο από την πλευρά των παρευρισκομένων. Ιδιαίτερα, εντυπωσιάστηκαν με τις ομορφιές της Ηπείρου, την οποία γνώρισαν μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, με την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βάση της θρησκευτικής-προσκυνηματικής λατρείας των βυζαντινών μνημείων και του Οσίου Μάξιμου Γραικού στην Άρτα».

Σημειώνεται, πως η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ξεκινήσει την προσέγγιση της ρωσικής αγοράς πριν αρκετά χρόνια, με τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, ενώ πρόσφατα, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ρωσίας, φιλοξένησε συνεργείο τουριστικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, που έκανε γυρίσματα για τον γαστρονομικό πλούτο της Ηπείρου, που επίσης ενδιαφέρει τους Ρώσους επισκέπτες.

Ο κ. Ιωάννου επισήμανε πως είναι στρατηγική επιλογή της περιφερειακής Αρχής να συνεχίσει την προσέγγιση της αγοράς της Ρωσίας και σε συνέχεια της συγκεκριμένης συνάντησης διασύνδεσης θα συμμετάσχει και στη φετινή έκθεση «ΜΙΤΤ» στη Μόσχα, τον προσεχή Μάρτιο, όπου πλέον οι επαγγελματίες τού τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να διαπραγματευτούν και να κλείσουν συμφωνίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ