Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 00:00

Σκιάθος: Οι top 5 παραλίες του νησιού

Η Σκιάθος αποτελεί το δυτικότερο νησί του συμπλέγματος των Σποράδων. Τα μαγευτικά τοπία σε συνδυασμό με την άρτια οργανωμένη τουριστική υποδομή και την τοπική παράδοση έχουν αναδείξει το νησί στην λίστα με τους πιο διάσημους παραθεριστικούς προορισμούς. Μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι οι περισσότερες από 60 παραλίες όπου τα πεύκα και τα καταγάλανα νερά αγκαλιάζονται δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ
Γνωστές και ως Χρυσή Άμμος βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σκιάθου και έχει φιλοξενηθεί αρκετές φορές σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.
Λεπτή άμμος, υπέροχα ψηλά πεύκα και ο υδροβιότοπος της Στροφιλιάς είναι οι πρωταγωνιστές του τοπίου.

ΞΑΝΕΜΟΣ
Αποτελείται από σύμπλεγμα 3 διαδοχικών παραλιών και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο του νησιού. Αν αγναντέψεις στο βάθος το μάτι σου "αγκαλιάζει" την Σκόπελο αλλά και τα προϊστορικά ευρήματα που διακοσμούν τον χώρο.

ΛΑΛΑΡΙΑ
Βρίσκονται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή είναι τα επιβλητικά βράχια και τα λαλάρια δηλαδή τα κατάλευκα βότσαλα. Να σημειωθεί πως πρέπει μαζί σας να έχετε τα απαραίτητα εφόδια διότι η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ
 Απέχει 2 ναυτικά μίλια νότια από το λιμάνι της Σκιάθου, και η πρόσβαση γίνεται με τα κατάλευκα καΐκια που εκτελούν αρκετά δρομολόγια μέσα στην ημέρα.

ΚΑΣΤΡΟ
Για αυτούς που αγαπάνε την πεζοπορία για αρκετές ώρες αλλά και την οδήγηση με ψηλά αυτοκίνητα μέσα σε χωματόδρομους τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτούν αυτή την παραλία. Παρά την δυσκολία της πρόσβαση το επιβλητικό κάστρο και η μαγευτική θέα θα σας ανταμείψει.