Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 01:21

Ξενοδοχεία Αθήνας: Προβληματισμός παρά την αύξηση των πληροτήτων

Δυναμική παραμένει η εικόνα του προορισμού της Αθήνας, με βάση τα αποτελέσματα της απόδοσης των ξενοδοχείων εως και τον Σεπτέμβριο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΞΑΑΑΑ.

Συγκεκριμένα η πληρότητα των ξενοδοχείων σημειώνει άνοδο 4,1% και η μέση τιμή δωματίου άνοδο 4,2%, πάντα για το μήνα Σεπτέμβριο. Τέλος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης δόθηκε τιμητική διάκριση στον Τάσο Κούμανη Ιδρυτή της έκθεσης ΧΕΝΙΑ για το έργο του και την προσφορά του στον ελληνικό Τουρισμό.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ένωσης Αλέξανδρος Βασιλικός υπογράμμισε ότι «μπορεί, αυτή τη στιγμή οι αριθμοί να δείχνουν στοιχεία ανάκαμψης σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν (2008 -2013), ωστόσο, θα ήταν λάθος να σταθούμε μόνο σε μια ποσοτική προσέγγιση. Αν θέλουμε πραγματικά να δούμε πού βρισκόμαστε, θα πρέπει να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της Αθήνας με τον ανταγωνισμό. Την ώρα που τα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν καταγράφουν περισσότερες από 3 εκ. αφίξεις αλλοδαπών, ανταγωνίστριες της Αθήνας πόλεις εξακολουθούν να προσελκύουν διπλάσιους επισκέπτες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ