Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 14:36

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Σε μουσική σκηνή θα μεταμορφωθεί, την ερχόμενη Κυριακή, το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου επιβάτες και επισκέπτες θα απολαύσουν ένα μαγικό μουσικό ταξίδι γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

 

Έτσι λοιπόν, από τις 12:30 - 13:30, στο επίπεδο αναχωρήσεων- είσοδος 3 - ελεγκτήρια εισιτηρίων 89-94, από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα ακουστούν πασίγνωστα κλασικά έργα του συμφωνικού και του οπερετικού ρεπερτορίου, τα οποία συμπλέουν αρμονικά με χορευτικές μελωδίες από τη Λατινική Αμερική και αγαπημένα θέματα που έντυσαν σημαντικές στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Βέβαια από το μουσικό ρεπερτόριο δεν μπορούν να λείψουν και έργα των Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι.

Η εμφάνιση του κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο αεροδρόμιο, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon», μια συνεργασία του ΔΑΑ με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά να μεταμορφώνει το αεροδρόμιο της Αθήνας σε… «Μουσικοδρόμιο».

Τα μέλη του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι:

Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου, όμποε, Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο,Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο και Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο.

Υπενθυμίζεται, πως η 21η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Ζακ Λανγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ