Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 08:50

Αφιέρωμα του CNN στην Ύδρα: Το ελληνικό «νησί της ηρεμίας» (pics)

Αφιέρωμα του CNN στην Ύδρα: Το ελληνικό «νησί της ηρεμίας» (pics)
Hydra, a gorgeous Greek island, has banned motorized vehicles.

Ένα άρθρο-ύμνο για την Ύδρα, με τίτλο «Ύδρα: Το ελληνικό νησί της ηρεμίας όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται και ο χρόνος σταματά», δημοσίευσε το CNN.

Το άρθρο αναφέρει ότι το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού δεν διαφέρει εκ πρώτης όψεως από τους γείτονές του. Όπως και άλλα νησιά, έχει ασβεστωμένα δρομάκια, αέρα που μυρίζει γιασεμί και εκπληκτική θέα στα λαμπερά γαλάζια νερά γύρω του.

Αυτό που ξεχωρίζει την Ύδρα είναι ότι στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. «Εδώ, τα αυτοκίνητα δεν λείπουν απλώς, αλλά κρατούνται σκόπιμα μακριά. Η απαγόρευση των μηχανοκίνητων οχημάτων (εκτός από πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα και ασθενοφόρα) κατοχυρώνεται στην τοπική νομοθεσία», γράφει σύμφωνα με το travelgo το CNN.

«Η Ύδρα είναι ένα νησί που σε ταξιδεύει πραγματικά πίσω στο χρόνο», λέει η Harriet Jarman, ιδιοκτήτρια της εταιρείας πεζοπορίας με άλογα, Harriet’s Hydra Horses. «Όλες οι μετακινήσεις σε αυτό το νησί γίνονται με άλογα ή μουλάρια. Επειδή δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, οι ζωές όλων είναι λίγο πιο ήρεμες».

Η απουσία αυτοκινήτων συνέβαλε στην αναμφισβήτητη ηρεμία του νησιού, προσελκύοντας δημιουργικούς από παντού, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Ιταλίδας ηθοποιού Sophia Lauren, η οποία ερωτεύτηκε την Ύδρα στα γυρίσματα του «Boy on a Dolphin» το 1957.

«Η Ύδρα προσφέρει υπέροχα χρώματα, όμορφο φως και μια μοναδική ατμόσφαιρα που έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους», λέει στο CNN η σχεδιάστρια κοσμημάτων Έλενα Βότση.

Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν επισκεφτεί ή έχουν ζήσει στην Ύδρα. Η μαγνητική γοητεία του νησιού τράβηξε τους ζωγράφους Brice Marden, Αλέξη Βερούκα, Παναγιώτη Τέτση, Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα και John Craxton, καθώς και τον συγγραφέα Henry Miller, οι οποίοι βρήκαν έμπνευση μέσα στα ήρεμα τοπία της Ύδρας.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr