Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 10:17

Μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια (pics)

Μαγευτικές ευρωπαϊκές πόλεις για φθινοπωρινά ταξίδια (pics)
Shutterstock, Αμβούργο

Το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη εποχή για να ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

Αν έχετε επισκεφτεί ήδη τη Ρώμη, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Βερολίνο, έχουμε να σας προτείνουμε πέντε διαφορετικούς προορισμούς για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας στην Ευρώπη.

Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, ειδυλλιακά πάρκα, ιδιαίτερα αξιοθέατα και καλό φαγητό, αυτές οι πόλεις σύμφωνα με το travelgo μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μπολόνια, Ιταλία

Μπορεί να μην διαθέτει τα αρχαία της Ρώμης, το ρομαντισμό της Βενετίας, τα αμέτρητα και διάσημα μουσεία της Φλωρεντίας, όμως η Μπολόνια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (παχιά) για τη μοναδική κουζίνα της. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca, ενώ τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές κι άλλες τοπικές λιχουδιές αφθονούν. Τα άλλα δύο παρατσούκλια της Μπολόνια είναι La Dotta (μορφωμένη) λόγω του πανεπιστημίου της και La Rossa (κόκκινη), αρχικά για το χρώμα που κυριαρχούσε στα κτήριά της και αργότερα για πολιτικούς λόγους. Πέρα από αυτά όμως είναι και μια νεανική πόλη που σφύζει από ζωή χάρη στους χιλιάδες φοιτητές της και διαθέτει ψαγμένα στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

Αμβούργο, Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και μια ζωντανή σκηνή μόδας και πολιτισμού. Έχει 2.302 γέφυρες, περισσότερες από όσες η Βενετία και το Άμστερνταμ μαζί! Τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια (όπως το μαγικό Elbphilharmonie, το νέο κτήριο της Φιλαρμονικής του Έλβα), οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και οι μίνι κρουαζιέρες στον Έλβα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Χτισμένη γύρω από τις καταπράσινες όχθες του ποταμού Λιουμπλάνιτσα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι μια μικρή πόλη (από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης) με ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη γοητεία. Η Λιουμπλιάνα είναι μια πόλη-έκπληξη, που είναι εύκολο να τη γυρίσεις και να την ερωτευτείς, ειδικά αν την επισκεφθείς αυτή την εποχή. Nεανική ατμόσφαιρα, μποέμ γοητεία, ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, «πράσινη» κουλτούρα, περιποιημένα πάρκα, αλλά και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων, συνθέτουν το προφίλ ενός εναλλακτικού και ελκυστικού προορισμού στην Κεντρική Ευρώπη.

Βελιγράδι, Σερβία

Χτισμένη στη συμβολή δυο ποταμών, του Δούναβη και του Σάβα, η πρωτεύουσα της Σερβίας γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην ταξιδιωτική κοινότητα. Προσιτό και κοντινό, το Βελιγράδι θα σας γοητεύσει με την ατμόσφαιρα, τη ζωντάνια, τη νυχτερινή ζωή του αλλά και τις αντιφάσεις του. Είναι μια πόλη που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ανακαλύπτει τη χαρά της ζωής σε μεγάλα και καταπράσινα πάρκα, όμορφες πλατείες, καλλιτεχνικές συνοικίες, στιλάτα clubs και αξιόλογα εστιατόρια. Το Φρούριο Kalemegdan, o Δρόμος του Πρίγκιπα Μιχαήλ (Knez Michailova) που θεωρείται ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Ευρώπης, η μποέμ συνοικία Skadarska, ο επιβλητικός ναός του Άγιου Σάββα και το Παλιό Παλάτι (Stari Dvor) είνα τα must see αξιοθέατα.

Μπριζ, Βέλγιο

Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr