Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 08:32

Σαμοθράκη: Το καταπράσινο νησί του Αιγαίου που «μάγεψε» το CNN (pics)

Σαμοθράκη: Το καταπράσινο νησί του Αιγαίου που «μάγεψε» το CNN (pics)
catalineremia/Adobe Stock

Ένα άρθρο - ύμνο για τη Σαμοθράκη, με τίτλο «Το μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας», δημοσίευσε το CNN.

Η Λίζα Μόροου, που υπογράφει το άρθρο, κάνει ξεχωριστή μνεία στις φυσικές ομορφιές της Σαμοθράκης, σημειώνοντας «Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια όταν υπάρχει ένας κολπίσκος που παίζει μια συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;» 

Η συντάκτρια αναφέρει πως οι περισσότεροι επισκέπτες είναι 20 -30 ετών, αλλά βρίσκει κανείς και μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίες έρχονται για να «ζήσουν μια πιο ανενόχλητη και πιο αδιάλυτη θέα της Ελλάδας».

Περιγράφοντας τους καταρράκτες, αναφέρει πως «οι γυμνοί χίπις φαίνονται σαν νύμφες του νερού, που γλιστρούν μπροστά από ντυμένους κολυμβητές με απορία. Περπατούν μέσα στο νερό, με λιγοστά πράγματα στοιβαγμένα στα κεφάλια τους, προτού σκαρφαλώσουν απέναντι και ανέβουν σε ένα βράχο για να πέσουν σε μία φυσική πισίνα».

Αναλύοντας τις ορειβατικές διαδρομές, αναφέρει πως «Μια σύντομη τελική κατάβαση αποκαλύπτει την ανταμοιβή σας: ένα λαμπερό ιριδίζον πράσινο σώμα νερού. Λιβελούλες με μπλε σώμα και μαύρα φτερά, που η καθεμία έχει μία μόνο κίτρινη κουκκίδα, φεύγουν μακριά πετώντας παράλληλα με την επιφάνεια, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν ανενόχλητοι τα τελετουργικά τους,» σημειώνει αναφερόμενη σε μία συγκεκριμένη διαδρομή. 

Η Μόροου προειδοποιεί του αναγνώστες που ενδιαφέρονται να κάνουν ορειβασία στα απόκρημνα μέρη της Σαμοθράκης, να είναι προσεκτικοί.

Η συντάκτρια κάνει εκτενή αναφορά στα κατσίκια, σημειώνοντας πως «υπάρχουν παντού» κι ότι «οι ντόπιοι έχουν περισσότερους από 20 διαφορετικούς τρόπους για να προετοιμάσουν την κατσίκα. Είτε μαγειρεμένη στο φούρνο με δαμάσκηνα, μαριναρισμένη με κόκκινο κρασί ή πνιγμένη σε κυδώνι, σχεδόν όλα στο μενού εκτρέφονται, καλλιεργούνται ή φτιάχνονται από τους ανθρώπους που σας εξυπηρετούν». 

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr