Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:42

Conde Nast Traveller: Οι 10 φθηνότερες πόλεις για αποδράσεις στην Ευρώπη (pics)

Conde Nast Traveller: Οι 10 φθηνότερες πόλεις για αποδράσεις στην Ευρώπη (pics)
Getty Images

Δέκα από τις πιο οικονομικές πόλεις για ταξίδια στην Ευρώπη ξεχώρισε και παρουσίασε πρόσφατα το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller, συμπεριλαμβάνοντας και την Αθήνα μεταξύ των προτάσεών του.

Μάλιστα, η ελληνική πρωτεύουσα φιγουράρει πρώτη στη λίστα. Όπως αναφέρει το CNT, μερικές από τις φθηνότερες ευρωπαικές πόλεις μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικές με τη Βενετία ή το Λονδίνο.

Το Conde Nast Traveller ανέλυσε τα πιο πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τα φθηνότερα city break στην Ευρώπη και κατέληξε στις 10 πιο συμφέρουσες και καλύτερες επιλογές πόλης για τη νέα χρονιά. Για την Αθήνα, το CNT αναφέρει ότι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Post Office City Costs Barometer, είναι ο φθηνότερος προορισμός για ένα city break στην Ευρώπη, με τις τιμές έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2021. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, πολλά μικρά, οικογενειακά και μπουτίκ ξενοδοχεία στην Αθήνα προσφέρουν value for money διαμονή, με το κόστος δύο διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, για δύο άτομα, να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 100 ευρώ.

Αυτές είναι οι 10 πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές το 2023, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller:

Αθήνα, Ελλάδα

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Κλάγκενφουρτ, Αυστρία

Κάουνας, Λιθουανία

Ρίγα, Λάτβια

Μπεράτ, Αλβανία

Μπρασόβ, Ρουμανία

Σόφια, Βουλγαρία

Σμύρνη, Τουρκία

Τιφλίδα, Γεωργία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr