Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 08:18

The Family Vacation Guide: Μια ελληνική πόλη στις 5 καλύτερες του κόσμου για οικογενειακές διακοπές (pics)

Tο The Family Vacation Guide δημοσίευσε πρόσφατα τον Οδηγό Οικογενειακών Διακοπών, ο οποίος κατατάσσει δημοφιλείς προορισμούς απ΄ όλο τον κόσμο με κριτήρια όπως η ασφάλεια, τα επίπεδα ρύπανσης, οι τιμές των ξενοδοχείων, τα αξιοθέατα, ο καιρός, ο αριθμός των φιλικών προς τα παιδιά εστιατορίων κ.ά.

Έτσι, δημιούργησε μια λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για διακοπές με την οικογένεια. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο κατέλαβε την 5η θέση.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης είναι ένας προορισμός με αρχαιολογικό πλούτο, ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μεγάλα resorts, απέραντες υπέροχες παραλίες και πολλές επιλογές για δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν συναρπαστικές τις οικογενειακές διακοπές. Το Ηράκλειο συγκέντρωσε βαθμολογία 6,06 στα 10, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη λίστα με τους 10 καλύτερους οικογενειακούς προορισμούς στον κόσμο.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Άμπου Ντάμπι (με βαθμολογία 8,05 στα 10), χάρη στον καλό καιρό και τα πολλά αξιοθέατα για όλη την οικογένεια. Όπως αναφέρει η έκθεση, εκτός των άλλων, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διαθέτει μια πίστα Formula 1 όπου έχουν αγωνιστεί μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, καθώς και το θεματικό πάρκο Ferrari World, το οποίο φιλοξενεί το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο αλλά και το ταχύτερο τρενάκι του κόσμου. Το Ντουμπάι αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή για μια οικογενειακή απόδραση, με βαθμολογία 7,76. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αττάλεια της Τουρκίας (βαθμολογία 6,27), η οποία ξεχωρίζει για τον ζεστό καιρό, τις λευκές παραλίες και το όμορφο τοπίο της. Στην τέταρτη θέση φιγουράρει η Μαδρίτη (βαθμολογία 6,16). Ακολουθεί το top 10 των πόλεων για οικογενειακές διακοπές σύμφωνα με το The Family Vacation Guide.

Οι 10 καλύτερες πόλεις για οικογενειακές διακοπές:

1. Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ

2. Ντουμπάι, ΗΑΕ

3. Αττάλεια, Τουρκία

4. Μαδρίτη, Ισπανία

5. Ηράκλειο, Ελλάδα

6. Λας Βέγκας, ΗΠΑ

7. Αλικάντε, Ισπανία

8. Σιγκαπούρη

9. Κάιρο, Αίγυπτος

10. Μελβούρνη, Αυστραλία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr