Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 08:26

Αφιέρωμα του Forbes στην Πελοπόννησο - Τα 3 μέρη που προτείνει για διακοπές (pics)

Αφιέρωμα του Forbes στην Πελοπόννησο - Τα 3 μέρη που προτείνει για διακοπές (pics)
A view of KalavrytaFIVOS KARAKITSOS

Αφιέρωμα στην Πελοπόννησο έκανε πρόσφατα το αμερικανικό περιοδικό Forbes, παρουσιάζοντας την ως έναν λιγότερο γνωστό (για το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό), τεσσάρων εποχών προορισμό της Ελλάδας, γεμάτο με «εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου και πανέμορφα τοπία».

Η Πελοπόννησος, γράφει το Forbes, είναι ένας τόπος όπου «ο μύθος συναντά την ιστορία», μια περιοχή που «έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ονειρευτείτε» - βουνά, δάση, ποτάμια, αμπελώνες, σπηλιές, αλλά και όμορφες ακτές. Με τη βοήθεια της γνωστής σεφ Μαρίας Λόη, το Forbes ξεχώρισε και προτείνει για ταξίδι τρία μέρη στην Πελοπόννησο: τη Μονεμβασιά, τα Καλάβρυτα και τη Νεμέα.

Μονεμβασιά

To Forbes προτείνει μια επίσκεψη στη Μονεμβασιά, την πανέμορφη μεσαιωνική καστροπολιτεία, την οποία οι Ενετοί αποκαλούσαν το «Γιβραλτάρ της Ανατολής».Το άρθρο κάνει αναφορά στην Κάτω και την Άνω πόλη του κάστρου της Μονεμβασιάς, στα εξαιρετικά εστιατόρια, τα γραφικά μονοπάτια, τις βυζαντινές εκκλησίες και την υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Καλάβρυτα

Το άρθρο συνεχίζει με τα Καλάβρυτα, αναφέροντας ότι η γραφική ορεινή κωμόπολη της Αχαίας προσφέρει στους επισκέπτες ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, γραφικά μονοπάτια για πεζοπορία την άνοιξη ή το φθινόπωρο και ιστορικά αξιοθέατα όπως τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, που είναι χτισμένη σε έναν επιβλητικό βράχο, ενώ διαθέτει τη δική της γαστρονομική παράδοση.

Νεμέα 

Για τους οινόφιλους, το Forbes προτείνει μια επίσκεψη στη Νεμέα, μια οινοποιητική περιοχή με μεγάλη ιστορία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ επιτελέστηκε ο πρώτος άθλος του Ηρακλή, ο οποίος σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας, φόβητρο των κατοίκων της περιοχής. Η Νεμέα, γράφει το Forbes, είναι γνωστή ως η γη του Αγιωργίτικου, της ποικιλίας που καλλιεργείται για πάνω από 3.000 χρόνια. Η περιοχή είναι καταπράσινη και εύφορη, με κυματιστούς λόφους και γραφική θέα.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr