Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 08:07

Guardian: To Menalon Trail ανάμεσα στα καλύτερα μονοπάτια της Ευρώπης (pics)

Guardian: To Menalon Trail ανάμεσα στα καλύτερα μονοπάτια της Ευρώπης (pics)
The view towards Lagkadia in the central Peloponnese

Η βρετανική εφημερίδα Guardian προτείνει έξι από τις καλύτερες, μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές στον Ευρώπη, για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και το μεγαλύτερο οργανωμένο μονοπάτι της Ελλάδας, το διάσημο Menalon Trail (Μονοπάτι του Μαινάλου) στην Αρκαδία.

Το Menalon Trail, το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα από την ERA (Ευρωπαϊκή Ένωση Περιπατητών), αναπτύσσεται σε μήκος 75 χλμ. περνώντας από ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, η Ελάτη, η Βυτίνα, η Νυμφασία, τα Μαγούλιανα, το Βαλτεσινίκο και τα Λαγκάδια. Το μονοπάτι περνάει από όλα τα ιστορικά αλλά και πολιτισμικά αξιοθέατα των περιοχών αυτών, ενώ, παράλληλα, διασυνδέεται με ένα ατελείωτο παράπλευρο δίκτυο. Το Menalon Trail χωρίζεται σε οκτώ τμήματα διαφορετικής δυσκολίας. Το τμήμα Στεμνίτσας-Δημητσάνας είναι το πιο δημοφιλές για μια ημερήσια πεζοπορία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το Menalon Trail είναι μια εξαιρετική επιλογή για πεζοπορία το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστες και τα χρώματα του φθινοπώρου είναι υπέροχα μέχρι τον Νοέμβριο στην κεντρική Πελοπόννησο. Το μονοπάτι συνδέει τη Στεμνίτσα με τα Λαγκάδια, περνώντας μέσα από «μονοπάτια βοσκών, παλιούς πέτρινους οικισμούς και απότομες κοιλάδες ντυμένες με δάση που λάμπουν το φθινόπωρο». Στη διαδρομή θα βρείτε αρκετές ταβέρνες που σερβίρουν γνήσια βουνίσια πιάτα και ντόπιο κρασί, συμπληρώνει το άρθρο.

Tα υπόλοιπα μονοπάτια που προτείνει ο Guardian είναι το Harz Witches Trail της Γερμανίας, το Waldstätterweg της Ελβετίας, το GR141 της Ισπανίας, το Via Francigena της Ιταλίας και το Rota Vicentina της Πορτογαλίας.

Harz Witches Trail

Waldstätterweg

GR141

Via Francigena

Rota Vicentina

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr