Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 08:45

Telegraph - Οικογενειακές διακοπές: Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου (pics)

Telegraph - Οικογενειακές διακοπές: Τρεις ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου (pics)
Φωτογραφία instagram: moments_in_Chania

Δέκα από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου για οικογενειακές διακοπές προτείνει στους αναγνώστες της η εφημερίδα Telegraph.

Ανάμεσα στις επιλογές της μάλιστα, φιγουράρουν και τρεις πανέμορφες ελληνικές παραλίες από την Κρήτη, τις Κυκλάδες και το Ιόνιο, ο Άγιος Προκόπιος στη Νάξο, το Ελαφονήσι στην Κρήτη και το Γιδάκι στην Ιθάκη.

Άγιος Προκόπιος, Νάξος

Διάσημη και καλά οργανωνένη (στο μεγαλύτερο τμήμα της), η παραλία του Αγίου Προκοπίου βρίσκεται 5 χλμ. μακριά από την πόλη της Νάξου και απλώνεται σε μήκος 1,5 χλμ. Έχει καταγάλανα νερά και χοντρόκοκκη άμμο, ενώ είναι προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε μπάνιο, θαλάσσια σπορ, χαλάρωση και φαγητό.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού που απέχει γύρω στα 150 μ. από την απέναντι ακτή. Η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

Γιδάκι, Ιθάκη

Μια επιλογή για όσους βάζουν σε προτεραιότητα τη φυσική ομορφιά και δεν θέλουν να συμβιβαστούν με κάτι «εύκολο». Η παραλία Γιδάκι στην Ιθάκη, στα νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες του Ιονίου. Ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε είναι με τα καραβάκια που αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι της Ιθάκης. Τα ήρεμα και καταγάλανα νερά, τα λευκά βότσαλα και ο ανοιχτός κόλπος με θέα το νησάκι Άτοκος, δημιουργούν ένα τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η παραλία διαθέτει και καντίνα.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα της Telegraph:

1. Cala en Porter, Μινόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

2. Alcudia, Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία

3. Iztuzu, Τουρκία

4. Άγιος Προκόπιος, Νάξος, Ελλάδα

5. Calvi, Κορσική

6. Playa de Altafulla, Ισπανία

7. Ελαφονήσι, Κρήτη, Ελλάδα

8. Γιδάκι, Ιθάκη, Ελλάδα

9. Santa Margherita di Pula, Σαρδηνία

10. Argeles sur Mer, Γαλλία

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr