Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 08:54

Oι 10 πιο φωτογενείς προορισμοί του κόσμου σύμφωνα με τα social media (pics)

Oι 10 πιο φωτογενείς προορισμοί του κόσμου σύμφωνα με τα social media (pics)
CREDIT: KARL HENDON/GETTY IMAGES

Η βρετανική ιστοσελίδα money.co.uk αποφάσισε να κάνει μια έρευνα και να συγκεντρώσει σε μια λίστα τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που κερδίζουν τις εντυπώσεις στα social media.

Για τη δημιουργία της κατάταξης, η εταιρεία ανέλυσε περισσότερους από 100 δημοφιλείς προορισμούς από το Euromonitor's Top 100 City Destinations Index 2021, καθώς από διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια αναζήτησε τα μέρη που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων στο Instagram, το TikTok και το YouTube.

Το Λονδίνο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας. «Ο πιο δημοφιλής προορισμός και στις τρεις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο», αναφέρει το δημοσίευμα της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η βρετανική πρωτεύουσα συγκέντρωσε εντυπωσιακή βαθμολογία με 9,83 στα 10. «Υπάρχουν περισσότερες από 150 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram για την πόλη, πάνω από 28 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok και 150.000 αναζητήσεις για vlog στο YouTube».

Άλλοι προορισμοί που ξεχώρισαν είναι το Ντουμπάι, το οποίο κατέλαβε τη 2η θέση συνολικά και την πρώτη θέση στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών στο TikTok, με περισσότερες από 65 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα. Το Παρίσι βρέθηκε στην τρίτη θέση, με βαθμολογία 9,74 στα 10, χάρη σε αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Παναγία των Παρισίων, τα οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο Instagram.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λονδίνο

2. Ντουμπάι

3. Παρίσι

4. Νέα Υόρκη

5. Μπαλί, Ινδονησία

6. Λος Άντζελες

7. Βαρκελώνη

8. Κωνσταντινούπολη

9. Μαϊάμι

10. Τόκιο

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr