Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 08:03

European Best Destinations: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 20 καλύτερους της Ευρώπης για το 2022 (pics)

Περισσότεροι από 500.000 ταξιδιώτες από 182 χώρες ψήφισαν για τον «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό για το 2022», που διενήργησε η πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 13η χρονιά, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η λίστα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις.

Τα νέα είναι καλά για την Ελλάδα, αφού φέτος η χώρα μας έχει διπλή παρουσία στη λίστα. Δύο ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε περισσότερους από 400 απ’ όλο τον κόσμο και να μπουν στους top 20 της Ευρώπης. Η Αθήνα αναδείχθηκε 15ος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για 2022, ενώ η Κρήτη κατέκτησε την 20η θέση στη λίστα.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια η Αθήνα έχει ψηφιστεί επανειλημμένα ανάμεσα στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν ξανά και ξανά για την Ακρόπολη ή το Ναό του Ποσειδώνα και θα ανακαλύψουν πολλά περισσότερα από ιστορικά μνημεία σε μια νεανική πόλη που στρέφεται αποφασιστικά προς το μέλλον», γράφει το συνοδευτικό κείμενο της λίστας για την Αθήνα.

 Copyright Aleksandar Todorovic

Στην 20η θέση φιγουράρει η Κρήτη. «Αυτό το ελληνικό νησί, που λούζεται από τον ήλιο και τους ζεστούς ανέμους, είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της άγριας ζωής αλλά και για χαλάρωση. Ελάτε για να πιείτε τη ρακή σας απολαμβάνοντας ένα γεύμα. Λέγεται ότι το μυστικό της μακροζωίας των κατοίκων της Κρήτης είναι η γαστρονομία της», αναφέρει το αναφέρει το EBD.

 Shutterstock Editorial Georgios Tsichlis

Καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2022 είναι η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Τον περασμένο χρόνο, στον ίδιο διαγωνισμό η Κεφαλονιά είχε καταφέρει να κερδίσει την 7η θέση στην κατάταξη.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα ευρωπαϊκών προορισμών για το 2022 σύμφωνα με την ψηφοφορία στο European Best Destinations:

1. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

 Copyright BMatej Kastelic / European Best Destinations

2. Μαρμπέγια, Ισπανία

 Copyright Alexe Marcel

3. Αμιέν, Γαλλία

 Copyright Somme Tourisme

4. Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Βουλγαρία

 Copyright Stoian Stoianov

5. Λέβεν, Βέλγιο

 Copyright KarlBruninx / Visit Leuven

6. Οράντεα, Ρουμανία

 Copyright Visit Oradea

7. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

 

8. Ναϊμέχεν, Ολλανδία

 Copyright Project_MaxKneefel

9. Λάχτι, Φινλανδία

 Copyright Visit Lahti

10. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 Copyright Matthieu Cadiou / European Best Destinations

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr