Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 08:28

Αναζητώντας... χιόνι: Ευρωπαϊκές πόλεις που συνήθως ντύνονται στα λευκά (pics+vid)

Φορέστε σκουφί, κασκόλ και γάντια και πάμε να γνωρίσουμε ευρωπαϊκές πόλεις που το χιόνι είναι συνηθισμένη υπόθεση –και τους πάει.

Δείτε τις προτάσεις του clickatlife:

Η μεσαιωνική Πράγα

Η αρχιτεκτονική της Πράγας έχουμε πει αρκετές φορές ότι μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι και τον χειμώνα η παραμυθένια της αυτή διάσταση φτάνει στα καλύτερά της. Τα παλάτια, τα κάστρα, ο γοτθικός ρυθμός και η ατμόσφαιρα της πόλης εξυψώνονται όταν πέφτει το χιόνι και η τσέχικη πρωτεύουσα μοιάζει να εξαφανίζεται κάτω από αυτό. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά «ζεστά» café ιδανικά για να πιει κανείς ζεστή σοκολάτα παρακολουθώντας το χιόνι να πέφτει.

Το βόρειο Qaanaaq

Ξεφεύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα και ανεβαίνουμε στη Γροιλανδία, σε ένα από τα πιο βόρεια χωριά του κόσμου, το οποίο όσοι επισκεφτούν στη ζωή τους, θα δουν κάτι αρκετά διαφορετικό: πολύχρωμα σπίτια, με φόντο το λευκό χιόνι και τα παγωμένα νερά. Εκεί, μάλιστα, κατοικούν και μερικοί από τους τελευταίους αρκτικούς κυνηγούς του κόσμου.

Η χαρούμενη Κοπεγχάγη

Μια από τις πιο υγιεινές και χαρούμενες πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία, η Κοπεγχάγη φημίζεται για τους λευκούς χειμώνες της. Κι όσο κι αν οι χαμηλές της θερμοκρασίες αποτρέπουν το παιχνίδι με το χιόνι όταν ο ήλιος πέφτει, ευτυχώς υπάρχουν αρκετά bar για ζεστό κρασί και αλκοόλ που εξασφαλίζουν ότι κανείς δεν θα πάθει... κρυοπάγημα.

Το απρόβλεπτο Εδιμβούργο

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα χιονίσει στο Εδιμβούργο, αλλά το σίγουρο είναι ότι αξίζει να δει κανείς τη σκωτσέζικη πρωτεύουσα ντυμένη στα λευκά. Το κάστρο του Εδιμβούργου δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακό με το χιόνι και η θέα από ψηλά στην πόλη είναι πραγματικά εξωπραγματική. Την Πρωτοχρονιά, μάλιστα, με την παραδοσιακή γιορτή Hogmanay την τελευταία ημέρα της χρονιάς, το κέντρο της πόλης, χιονισμένο ή μη, μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο πάρτι.

Το ανερχόμενο Ταλίν

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας κερδίζει συνεχώς δημοφιλία ως προορισμός του Σαββατοκύριακου στην Ευρώπη και παρά το πράσινο που τη χαρακτηρίζει, όταν χιονίζει βρίσκει τον πραγματικό χαρακτήρα της. Είναι μια πόλη που συνεχώς ανεβαίνει στις προτιμήσεις των τουριστών, είναι ιδανικός προορισμός για χειμερινή απόδραση και χάρη στις χριστουγεννιάτικες αγορές και το γοητευτικό τοπίο της, είναι ό,τι πρέπει για Χριστούγεννα. Συν του ότι βρίσκεται κοντά σε Φινλανδία και Ρωσία, δανειζόμενη γαστρονομική κουλτούρα και από τις δυο χώρες, με πολλά εστιατόρια να προσφέρουν σύγχρονη, ενδιαφέρουσα κουζίνα.