Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 12:51

Περιήγηση σε πανέμορφα και λιγότερο γνωστά νησιά της Ευρώπης (pics)

Νησιά όπως η Μαγιόρκα, η Ίμπιζα, η Σαντορίνη και το Κάπρι έχουν μεγάλη απήχηση στους τουρίστες με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ορδές κόσμου κάθε καλοκαίρι.

Υπάρχουν, όμως, και λιγότερο δημοφιλή νησιά, που δεν υστερούν σε ομορφιές και τα προτιμούν σύμφωνα με το clickatlife όσοι έχουν λιγότερo κοσμοπολίτικη διάθεση και περισσότερη όρεξη για ηρεμία.

Elba, Ιταλία

Για τους περισσότερους επισκέπτες της Τοσκάνης, η αμέσως επόμενη επιλογή για θάλασσα είναι δίχως αμφιβολία το Cinque Terre της Λιγουρίας, που σημαίνει ότι τον Αύγουστο το μέρος κατακλύζεται από κόσμο. Μια πιο γαλήνια επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος αντ’ αυτής, είναι το νησί Elba, το τρίτο μεγαλύτερο της Ιταλίας, το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό στους τουρίστες, παρ’ όλο που αποτέλεσε τόπο εξορίας του Ναπολέοντα. Εκεί θα συναντήσετε κρυστάλλινες παραλίες, σπηλιές για snorkeling και όλα αυτά μέσα στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, το Arcipelago Toscano, με πανέμορφες κατάφυτες πλαγιές και βραχώδεις κορυφές.

Belle-Île-en-Mer, Γαλλία

Απέχει μόλις 30 λεπτά με το φέρι από το Quiberon στην Βρετάνη και πρόκειται για ένα απομονωμένο γαλλικό νησί με τραχιά ακτογραμμή, το Cote Sauvage, που αποτέλεσε θέμα σε πολλούς πίνακες του Claude Monet. Στην όμορφη πόλη-λιμάνι του, το La Palais, θα απολαύσετε αχνιστά μύδια με μπόλικο λευκό κρασί, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τους σέρφερ να «διακοσμούν» τα νερά της Plage Donnant. Το τοπίο εκεί είναι εντυπωσιακό, με λόφους, αμμόλοφους και φυσικές πισίνες που μπορείτε να ανακαλύψετε κατά την άμπωτη κι αν έχετε χρόνο και όχι πολύ περιορισμένο budget, μπορείτε να χαλαρώσετε με θαλασσοθεραπεία με θεραπευτικό θαλασσινό νερό στο Castel Clara που θα βρείτε στην περιοχή.

Vis, Κροατία

Από το 1944 έως το 1989 αποτέλεσε ναυτική στρατιωτική βάση και ήταν κλειστό στους επισκέπτες. Σήμερα παραμένει ένα απείραχτο νησί, με τις αγροικίες του, που σταδιακά αναδιαμορφώνονται, τα θαλασσινά του, τα όμορφα εστιατόριά του, τα βιολογικά κρασιά και το μεσογειακό τοπίο του, μακριά από φασαρίες και υπέρμετρο τουρισμό. Αποτελεί ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Κροατίας, στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος με το φέρι από τις Δαλματικές Ακτές, από το Σπλιτ και το μόνο σίγουρα είναι ότι εκεί θα βρείτε το fjaka σας, δηλαδή την τέχνη του να μην κάνετε… τίποτα. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τις παραλίες του, όπως τις Srebrna and Stončica και μην φύγετε από το μέρος χωρίς να δοκιμάσετε χταπόδι peka, τη σπεσιαλιτέ του νησιού, όπου το χταπόδι ψήνεται σε φούρνο από τούβλα, κάτω από ένα πιάτο γεμάτο στάχτες που σιγοκαίνε.

Gotland, Σουηδία

Μπορεί η Στοκχόλμη να συγκεντρώνει περισσή ομορφιά και να είναι η βασίλισσα του design, αλλά ο σουηδικός τρόπος ζωής είναι στα καλύτερά του κατά τις μακρές καλοκαιρινές μέρες, όπου η χαλάρωση πρωταγωνιστεί, στο νησί Gotland. Βρίσκεται 95 χιλιόμετρα από την ενδοχώρα, στη Βαλτική Θάλασσα και υπάρχουν φέρι και τακτικές πτήσεις για να το προσεγγίσει κάποιος. Για τους Σουηδούς, αλλά και τους τουρίστες που θα το προτιμήσουν, αποτελεί μια απόδραση μακριά από τα καθιερωμένα, με τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης Visby να εντυπωσιάζουν. Εκεί μπορεί κάποιος να κάνει τη βόλτα του και να πάει για καφέ ή να εξερευνήσει το πευκοδάσος ή απλώς να χαλαρώσει σε μια απομονωμένη παραλία. Τον Αύγουστο, μάλιστα, έχει και μια παραδοσιακή γιορτή με την καραβίδα πρωταγωνίστρια, όπου θα εντρυφήσετε ακόμη περισσότερο στο τοπικό στοιχείο.

Sylt, Γερμανία

Είναι το μεγαλύτερο και πιο βόρειο από τα γερμανικά νησιά Frisian, στις 3 ώρες με το τρένο από το Αμβούργο. Χαρακτηρίζεται από θερμό μικροκλίμα, που σημαίνει ότι τα καλοκαίρια εκεί δεν είναι τόσο… γερμανικά όσο φαντάζεστε, με 40 χιλιόμετρα αμμώδεις παραλίες στη δυτική ακτή του, αμμολόφους, λασπότοπους στα ανατολικά και μπόλικες θαμνώδεις εκτάσεις στα βόρεια. Προσελκύει τόσο φυσιοδίφες, όσο και καλλιτέχνες, αλλά και αυτούς που ο γιατρός τους συνιστά... ξεκούραση και ιώδιο και καταφέρνει με επιτυχία να συνδυάσει την πολυτέλεια με την «ζεστασιά». Σκεφτείτε ότι ακόμη και το καλοκαίρι, ο τόπος γεμίζει με κεράκια που φτιάχνουν ατμόσφαιρα.