Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 08:25

Instagram: Μία ελληνική παραλία στις 10 ωραιότερες του κόσμου (pics)

Instagram: Μία ελληνική παραλία στις 10 ωραιότερες του κόσμου (pics)
Φωτογραφία instagram: issaalmatari

Με τα ταξίδια να επιστρέφουν στην καθημερινότητα μας, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αρχίζουν να σχεδιάσουν δειλά δειλά τις διακοπές τους, είτε πρόκειται για οδικά ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι προς το παρόν, είτε για διεθνή ταξίδια για πρώτη φορά από τότε που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία.

Το βρετανικό Money.co.uk, λοιπόν, αποκάλυψε πρόσφατα τη λίστα με τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου, αναλύοντας περισσότερα από 26 εκατομμύρια hashtag που σχετίζονται με δημοφιλείς παραλίες και υπολογίζοντας πόσες δημοσιεύσεις είχαν στο Instagram. Ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου και μια ελληνική παραλία, η οποία δεν είναι άλλη από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Η παραλία Kelingking του Μπαλί είναι επίσημα η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο βάσει της λίστας, με 338.193 φωτογραφίες στο Instagram, πράγμα που σημαίνει ότι για κάθε ένα από τα 80 μέτρα της παραλίας έχουν ληφθεί περίπου 4.227 φωτογραφίες. Η ακτή Bondi στην Αυστραλίας έρχεται δεύτερη με 1.777 φωτογραφίες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η ακτή Railay στο Krabi της Ταϊλάνδης. Η παραλία Tropea στην Καλαβρία της Ιταλίας ακολουθεί στην τέταρτη θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, «μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η πιο πολυφωτογραφημένη και πολυβραβευμένη παραλία της Ζακύνθου, ίσως και ολόκληρης της χώρας, λοιπόν, εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, στην ευρύτερη περιοχή των Βολιμών, σε απόσταση 22 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Το όνομά της οφείλεται στο ναυάγιο του 1983 που ξέβρασε στην αμμουδερή ακτή της το εμπορικό πλοίο Παναγιώτης, το οποίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Το εντυπωσιακό τοπίο της παραλίας του Ναυαγίου με το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου να είναι «ξαπλωμένο» στη χρυσαφένια αμμουδιά, η οποία περιβάλλεται από τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου, ενώ στο πίσω μέρος του κόλπου υψώνονται επιβλητικά, απόκρημνα βράχια, συγκαταλέγεται στα πιο χαρακτηριστικά του νησιού.

Δείτε τις παραλίες που βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα της λίστας:

1) Kelingking Beach, Nusa Penida, Μπαλί

2) Bondi Beach, Σίδνεϊ, Αυστραλία

3) Railay Beach, Krabi, Ταϊλάνδη

4) Tropea Beach, Καλαβρία, Ιταλία

5) Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Ελλάδα

6) Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ

7) Tenby North Beach, Pembrokeshire, Ουαλία

8) Praia do Camilo, Λάγος, Πορτογαλία

9) Boulders Beach, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

10) Blue Point Beach, Ungasan, Μπαλί