Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 08:20

Travel & Leisure: Μια ελληνική πόλη στους 9 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς (pics)

Τα ταξίδια σε «δεύτερες πόλεις» αποτελούν τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο δυναμικές τάσεις.

Μπορεί να μην είναι πρωτεύουσες, όμως αυτές οι πόλεις έχουν πολλά να προσφέρουν. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για προορισμούς που δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών, επιθυμώντας μια πιο αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία.

«Εάν θέλετε να εξερευνήσετε καλύτερα μια χώρα, αξίζει να αφιερώσετε λίγες μέρες σε μια "δεύτερη πόλη", να επιβραδύνετε και να πάρετε τον χρόνο σας για να απολαύσετε όλα όσα κάνουν αυτό το μέρος μοναδικό», αναφέρει το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure σε πρόσφατο άρθρο του και προτείνει 9 από τις πιο υποτιμημένες πόλεις του κόσμου που αξίζει να βάλει κανείς στην ταξιδιωτική λίστα του.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια ελληνική πόλη! Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Θεσσαλονίκη. Μια πόλη φορτωμένη με ιστορία αλλά και σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, γεμάτη νεανική ενέργεια και διάσημη για το φαγητό της. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν τη χορταίνεις ποτέ. «Σε όλη την πόλη, το παλιό συναντά νέο καθώς τα ρωμαϊκά μνημεία και οι βυζαντινές εκκλησίες έχουν θέα σε σύγχρονα κτήρια και πολυσύχναστους δρόμους», σχολιάζει το άρθρο.

Δείτε τις υπόλοιπες πόλεις που προτείνει το Travel & Leisure:

Φεζ, Μαρόκο

 CREDIT: GETTY IMAGES

Η επίσκεψη στη Φεζ είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Αυτή η μεσαιωνική πόλη που μοιάζει με φρούριο είναι ένας λαβύρινθος από στενά και πολύχρωμα δρομάκια. Πρόκειται για την παλαιότερη από τις 4 «αυτοκρατορικές πόλεις» της χώρας, ενώ έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της Unesco.

Χόμπαρτ, Τασμανία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Αυτή είναι η πιο cool μικρή πόλη εκτός τουριστικών ραντάρ στην Αυστραλία. Το Χόμπαρτ είναι ένα τέλειο μείγμα Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας σε μινιόν νησιωτική εκδοχή. Πρόκειται έναν προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει τους καλοφαγάδες, τους λάτρεις της τέχνης αλλά και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Αυτή η μικρή παραθαλάσσια πόλη στη Χώρα των Βάσκων είναι παγκοσμίως γνωστή για τα φανταστικά εστιατόρια της (διαθέτει 17 αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη), ενώ αποτελεί παράδεισο των surfers. Έχει ένα γραφικό λιμάνι και ξενοδοχεία με καταπληκτική Belle Époque αρχιτεκτονική.

Πόρτο, Πορτογαλία

 CREDIT: GEORGE CLERK/GETTY IMAGES

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο, έχει τόσες ομορφιές που κάνει τον επισκέπτη να μην χορταίνει τα αξιοθέατα και τις ατελείωτες βόλτες. Τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο, στα βόρεια της χώρας, είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Μπαθ, Αγγλία

Μόλις μια ώρα με το τρένο από το Λονδίνο, το Μπαθ είναι μια θαυμάσια εναλλακτική λύση για city break. Έχει μεγάλη ιστορία, εξαιρετική αρχιτεκτονική, ωραία μαγαζιά για ψώνια και ένα εξαιρετικό θέατρο όπου πολλές παραγωγές κάνουν ντεμπούτο πριν πάνε στο West End.

Βερόνα, Ιταλία

 CREDIT: TIM PHILLIPS/GETTY IMAGES

Υπέροχο φαγητό, κρασί και 2.000 χρόνια ιστορίας συνδυάζονται μοναδικά στην πόλη της Βερόνας, που χτίστηκε το 300 μ.Χ., αλλά έγινε περισσότερο γνωστή ως η πόλη όπου διαδραματίστηκε η πιο διάσημη ερωτική ιστορία όλων των εποχών: αυτή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Αδελαΐδα, Αυστραλία

Η Αδελαΐδα είναι μια κοσμοπολίτικη, παραθαλάσσια πόλη στα νότια της Αυστραλίας, που συχνά μπαίνει σε λίστες με τις πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου. Βρίσκεται κοντά σε παραλίες και οινοπαραγωγικές περιοχές, καθώς και στους λόφους της Αδελαΐδας που είναι ιδανικοί για πεζοπορία και υπαίθριες δραστηριότητες.

Αβινιόν, Γαλλία

Γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377, η Αβινιόν διατηρεί ακέραια την αίγλη του αλλοτινού μεγαλείου της. Ένας περίπατος στα στενά δρομάκια της αρκεί για να σας πείσει. Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατά της η ερειπωμένη γέφυρα Πον Σεν Μπενεζέ (πιο γνωστή ως Πον ντ' Αβινιόν) και το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι της Ευρώπης, το Παπικό Ανάκτορο που δεσπόζει περίοπτα στην κορυφή της πόλης.