Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:42

Conde Nast Traveler: Οι 10 πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο (pics)

Μια λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου, βάσει των προτιμήσεων των αναγνωστών του, δημοσίευσε το Conde Nast Traveler.

Περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες ψήφισαν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές της χρονιάς στα βραβεία Readers' Choice Awards 2020. Ανάμεσα σε άλλα, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κάλεσε τους αναγνώστες του να δηλώσουν πού ένιωσαν περισσότερο ευπρόσδεκτοι και σε ποια πόλη βρήκαν τους πιο φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους. Πάμε να δούμε τις δέκα πόλεις που ξεχώρισαν.

10) Μελβούρνη, Αυστραλία

Αριστοκρατική, δυναμική και φιλόξενη, η Μελβούρνη συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία της Αυστραλίας, γράφει το Conde Nast Traveler. Είτε σας ενδιαφέρει η τέχνη, είτε τα καφέ είτε οι παραλίες, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας θα συναναστραφείτε με κόσμο διαφορετικών εθνικοτήτων και φιλικούς κατοίκους που είναι πρόθυμοι να σας δώσουν συμβουλές και πληροφορίες.

9) Χόι Αν, Βιετνάμ

Η Χόι Αν αποτελεί μία από τις πιο γραφικές περιοχές του Βιετνάμ. Φημισμένη για την καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη της, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η ένατη πιο φιλική πόλη στον κόσμο- σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveler- μαγεύει τους ταξιδιώτες με την παραδοσιακή ομορφιά, τη μυστηριακή ατμόσφαιρα, το νόστιμο φαγητό και τους χαλαρούς ρυθμούς της.

8) Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το Δουβλίνο είναι μία πόλη νεανική, φιλική και γεμάτη θετική ενέργεια. Είναι καταπράσινο και μπορείς να περιηγηθείς εύκολα και άνετα στην πόλη. Σχεδόν κάθε δρόμος έχει (τουλάχιστον) μια παμπ γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες που πίνουν και διασκεδάζουν μαζί.

7) Γκάλγουεϊ, Ιρλανδία

Το Γκάλγουεϊ βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, κοντά στα νησιά Aran και στην περιοχή Connemara. Πρόκειται για μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της χώρας, γνωστή για τους πεζόδρομους, τις παμπ που είναι βαμμένες σε ζωηρά χρώματα και τα περίφημα στρείδια της.

6) Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Το Ώκλαντ, η μεγαλύτερη αστική περιοχή στη Νέα Ζηλανδία, είναι έδρα πολλών πολιτισμών και μακράν η πιο κοσμοπολίτικη πόλη στη χώρα. Εκτιμάται πως κάθε μέρα μεταναστεύουν εκεί 14 άνθρωποι από άλλες χώρες. Εκτός από φιλικούς κατοίκους, η πόλη έχει πολύ όμορφα μέρη για πεζοπορία, ιστιοπλοΐα και σέρφινγκ σε κοντινή απόσταση, καθώς και μια ποικιλόμορφη γαστρονομική σκηνή.

5) Κουινστάουν, Νέα Ζηλανδία

Το Κουινστάουν είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του τουρισμού περιπέτειας. Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η φύση που φτιάχνει τον δικό της πίνακα ζωγραφικής με ανεπανάληπτα τοπία. Στο Κουινστάουν θα συναντήσεις πολλούς Βρετανούς, Αμερικανούς και Καναδούς που εργάζονται μαζί με τους ντόπιους σε εταιρείες rafting και σε μπαρ μπροστά στη λίμνη.

4) Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Μεξικό

Τέσσερις ώρες βορειοδυτικά από το Μέξικο Σίτι, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε είναι μια πόλη-στολίδι, γνωστή για την ισπανική αποικιακή αρχιτεκτονική της και τα πολύχρωμα κτήρια της. Η «καλύτερη μικρή πόλη» του κόσμου, σύμφωνα με τα φετινά βραβεία του Conde Nast Traveler, φημίζεται και για τους εξωστρεφείς κατοίκους της.

3) Μεριδά, Μεξικό

Η πρωτεύουσα της μεξανικής πολιτείας Γιουκατάν διαθέτει θησαυρούς από το αποικιακό παρελθόν της αλλά και από τον πολιτισμό των Μάγια. Η πόλη προσελκύει τουρίστες που αναζητούν διακοπές σε πιο χαλαρούς και αργούς ρυθμούς. Εδώ μπορείς να απολαύσεις γαστρονομικές, πολιτιστικές και δημιουργικές εμπειρίες, μαζί με τη φιλοξενία των ντόπιων.

2) Λουάνγκ Πραμπάνκ, Λάος

Σε αυτή την πόλη στο βόρειο κεντρικό Λάος η καθημερινότητα είναι αλληλένδετη με την απόλαυση της ζωής. Μπορείτε να περπατήσετε όλο το κέντρο της πόλης σε περίπου 20 λεπτά, αλλά να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε συχνές στάσεις στις διάφορες αγορές τροφίμων που είναι τελείως διαφορετικές από τις περισσότερες αγορές που έχετε δει μέχρι τώρα. Η πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1995.

1) Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Το Τσιάνγκ Μάι είναι από εκείνα τα μέρη που, αν μείνεις για δύο μέρες, οι ντόπιοι θα αρχίσουν να σε αναγνωρίζουν και να σε χαιρετούν. Είτε εξερευνάς την παλιά πόλη είτε απολαμβάνεις φαγητό στο δρόμο, θα συναντήσεις πολύ φιλικούς και φιλόξενους ανθρώπους.