Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 09:18

Christmas Island: Το νησί που γιορτάζει τα Χριστούγεννα όλο το χρόνο (Βίντεο)

Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο τα Χριστούγεννα να είναι συνδεδεμένα με χιόνια και κρύο, όμως υπάρχει ένα ηλιόλουστο νησί στην άλλη άκρη της υφηλίου που φέρει το όνομα Νήσος των Χριστουγέννων.

Όχι, αυτό το νησί δεν έχει καμία σχέση με τον Άη Βασίλη.

Εξωτερική επικράτεια της Αυστραλίας, στον Ινδικό ωκεανό, με έκταση 135 τ.χλμ., αυτό το μέρος ανακαλύφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 1643 και έτσι πήρε το όνομά του. Εκπληκτικές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και εξωτικές εικόνες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, όπως και το ότι τις περισσότερες μέρες επικρατεί ηλιοφάνεια.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Φλάινγκ Φις Κόουβ. Οι μόλις 1.843 κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναφέρει το reader.

Tο νησί είναι βασικός προορισμός αναπαραγωγής για τα κόκκινα καβούρια που κατακλύζουν δρόμους και ακτές σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, εντυπωσιάζοντας ντόπιους και επισκέπτες. Η μετανάστευση των καβουριών ξεκινά στη διάρκεια του φθινοπώρου και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο.