Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:21

Οι αναγνώστες του «Guardian» προτείνουν δύο θερινά σινεμά στην Ελλάδα (pics)

Φωτο: cinenaxos.gr
Φωτο: cinenaxos.gr

Με ένα ποτήρι κρασί ή με μια μπύρα στο χέρι, οι θεατές παίρνουν θέση σε δύο από τα πιο όμορφα θερινά σινεμά της χώρας μας, που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του «Guardian».

Οι αναγνώστες του «Guardian», για ακόμη μια φορά, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και αποκαλύπτουν τα ταξιδιωτικά μυστικά τους. Σε πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας, οι ταξιδιώτες κλήθηκαν να μοιραστούν τα αγαπημένα ανοιχτά θέατρα και θερινά σινεμά της Ευρώπης. Ανάμεσα στις επιλογές τους συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά, ένα στη Νάξο και ένα στη Σαντορίνη.

Cine Naxos, Νάξος

Ο Γκάρι έχει ταξιδέψει στη Νάξο και θυμάται το θερινό σινεμά, Cine Naxos. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο χώρος είναι τόσο υπέροχος που ακόμη και μια κακή ταινία αποκτά μια άλλη διάσταση και γίνεται... ανεκτή!

«Αυτό το μέρος είναι μαγικό. Το επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά πριν από 12 χρόνια, όταν ονομαζόταν Cine Astra, για να παρακολουθήσουμε την "Εξιλέωση". Τότε ήταν αρκετά συνηθισμένο, ωστόσο οι άνθρωποι επένδυσαν σε αυτό και σαφώς έχει εκσυγχρονιστεί. Σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, με ένα κρύο μπουκάλι μπύρα και τα τζιτζίκια να προσφέρουν το τέλειο soundtrack, δεν μπορείτε να νιώσετε πιο χαλαροί. Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, ακόμη και μια μέτρια ή κακή ταινία γίνεται υποφερτή», σημειώνει.

Cine Kamari, Σαντορίνη

Η Εμμα, από την άλλη, ξεχωρίζει ένα θερινό σινεμά που της θύμισε αμφιθέατρο αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Η δική της πρόταση της είναι το Cine Kamari στη Σαντορίνη, στο οποίο ο θεατής μπορεί να απολαύσει ταινία με ένα από τα πιο γευστικά κρασιά του πλανήτη... φυσικά, αυτό της Σαντορίνης.

«Στη γραφική πόλη Καμάρι, στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης, βρίσκεται ένας υπαίθριος κινηματογράφος που ζωντανεύει τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνδυάζοντας ένα παραδοσιακό περιβάλλον κήπου με την υπερσύγχρονη τεχνολογία και ένα υπαίθριο μπαρ που σερβίρει τοπικό κρασί, αυτό το μέρος δίνει μια αίσθηση των αμφιθεάτρων της αρχαίας Ελλάδας με μερικές πολυτέλειες του 21ου αιώνα», αναφέρει.