Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 11:35

CNN Travel: Ένα ελληνικό ποτάμι ανάμεσα στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι (pics)

CNN Travel: Ένα ελληνικό ποτάμι ανάμεσα στα 20 καλύτερα μέρη του κόσμου για κολύμπι (pics)
Φωτογραφία instagram: vagelis_giotopoulos

Από απομονωμένες αγγλικές παραλίες μέχρι παγωμένες λίμνες σε πεντάστερα ξενοδοχεία του Περού και ήσυχες όχθες ποταμών στις ιαπωνικές Άλπεις, το CNN Travel παρουσιάζει τα 20 καλύτερα μέρη για κολύμπι στον κόσμο για όσους αναζητούν την περιπέτεια.

Από τη λίστα, φυσικά, δεν θα έλειπε η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, η χώρα μας δεν εκπροσωπείται από κάποια παραλία, αλλά από έναν υπέροχο ποταμό: τον Βοϊδομάτη!

Ο Βοϊδομάτης (γνωστός και ως «ποτάμι του Βίκου») είναι ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αώου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πηγές του Βοϊδομάτη, βαθιά στο Φαράγγι του Βίκου, είναι o παράδεισος του κολυμβητή.

Ενώ τα νερά μπορεί να στεγνώσουν στα τέλη του καλοκαιριού, είναι τέλεια καθώς τα δέντρα «ζωντανεύουν» την άνοιξη.

Αυτές οι φυσικές πισίνες είναι προσβάσιμες μέσω ενός μονοπατιού από το ομώνυμο χωριό του Βίκου.

Την υπόλοιπη 20άδα της λίστας συμπληρώνουν το Bryher, στο βρετανικό Αρχιπέλαγος, το Loch An Eilein στη Σκωτία, το Pont du Gard στη Γαλλία, το καταπράσινο Inkaterra Machu Picchu Pueblo Hotel στο Περού, το μαγικό Bajos del Toro στο δάσος με τα σύννεφα στην Κόστα Ρίκα, το Schlachtensee στο Βερολίνο της Γερμανίας, οι πισίνες του Allas στο Ελσίνκι με τους Φινλανδούς να είναι ένας από τους λαούς που αγαπούν να κολυμπούν όλο τον χρόνο. 

  

Bryher

Ακολουθεί ο ποταμός Aare στην Βέρνη της Ελβετίας, η Τρύπα του Frenchman στο Μέιν των ΗΠΑ, το διάσημο The Forty Foot στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, η πισίνα Kitsilano στο Βακνούβερ του Καναδά, το Havnebadet στο Όρχους της Δανίας, οι πηγές του Seljavallalaug στην Ισλανδία, τα Giles στην παραλία Coogee της Αυστραλίας, η λίμνη Bohinj στη Σλοβενία και η Vatternstranden στο Jonkoping της Σουηδίας.

  

Aare

Τρεις ακόμα περιοχές η Laghetti D'Avola στη Σικελία, ο ποταμός Akigawa στην Ιαπωνία και το Dalebrook Tidal στο Κέιπ Τάουν στης Νότιας Αφρικής συμπληρώνουν τα 20 καλύτερα μέρη για κολύμπι στον κόσμο.

  

Laghetti D'Avola