Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 08:05

Πέντε μέρη της Αθηναϊκής Ριβιέρας που προτείνουν οι New York Times (pics)

«Μόλις 25 λεπτά από την Ακρόπολη, μια γοητευτική βεντάλια παραλιών παραπέμπει σε νησιώτικη γοητεία. Δεν χρειάζεται καράβι».

Έτσι προλογίζουν οι New York Times τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα, που αποκτά ολοένα και περισσότερη φήμη στο εξωτερικό, αποτελώντας πια σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης.

Μια ανάσα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αφήνεις πίσω τον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό της πρωτεύουσας και βρίσκεσαι μαγικά σε ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει αυτή η γωνιά του Αιγαίου.

Στο αναλυτικό θέμα των «Times», όπου γίνεται λόγος για τις γαλάζιες σημαίες της Αττικής και τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, η συντάκτρια ξεχωρίζει και πέντε μέρη που ενσαρκώνουν ό,τι σημαίνει για τον ξένο η Αθηναϊκή Ριβιέρα…

-Skipper’s Yacht and Roll Bar

Στη Μαρίνα του Αλίμου, το γνωστό εστιατόριο-καφέ με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα φρέσκα θαλασσινά προτείνεται για χαλάρωση με αυθεντικό άρωμα νησιού…

-Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Το ανακαινισμένο Αστήρ Παλάς, «γνωστό λημέρι της Ζακλίν Κένεντι-Ονάση, του Τσάρλτον Ίστον, του Φρανκ Σινάτρα και της Τζόαν Κόλινς», σημειώνουν οι «Times», έχει ανεβάσει τον πήχη της παραθαλάσσιας αίγλης. Το ξενοδοχείο των 303 δωματίων με τα 7 εστιατόρια και την ιδιωτική παραλία προσφέρει μια πλειάδα θαλάσσιων σπορ και δραστηριοτήτων αναψυχής που δεν πέρασαν απαρατήρητες.

-Island Club & Restaurant

Το γνωστό παραλιακό κλαμπ που προτιμούν οι διεθνείς αστέρες για τις ξέφρενες νύχτες τους προσφέρει «dance party που τελειώνουν συχνά με καφέ την αυγή». Αυτό προφανώς τα λέει όλα…

-Aqua Marina

Το ζαχαροπλαστείο με τα λαχταριστά εδέσματα και την υπέροχη θέα στα σκάφη δεν παραλείπει να αναφέρει ο οδηγός, δίνοντας βάση στα παραδοσιακά γλυκά με το φύλλο και τη γέμιση, αλλά και το πρωινό που προσφέρει με ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η ελληνική γη.

-Lake Vouliagmeni

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, το στολίδι της πρωτεύουσας με τις ξαπλώστρες και το καφέ που δεν ησυχάζει ποτέ, λειτουργεί επίσης ως κέντρο ευεξίας, προσφέροντας θεραπευτικά λουτρά και χαλάρωση στο γλυκό νερό.