Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 08:57

Συμβουλές για αυτούς που θα προτιμήσουν το κάμπινγκ για πρώτη φορά (pics)

Το κάμπινγκ έχει την ταλαιπωρία του, είναι όμως διασκεδαστικό για όσους το πάρουν απόφαση.

Όλοι όσοι το δοκίμασαν για πρώτη φορά, δυσκολεύτηκαν να συνηθίσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σίγουρα τους έμεινε αξέχαστη.

Δείτε λοιπόν δέκα συμβουλές που προτείνει το tripsavvy.com, έτσι ώστε να μην μετανιώσετε την απόφαση που πήρατε.

-Εξοικειωθείτε με τα εργαλεία σας (και τη σκηνή σας)

Οι κάμπερς περιμένουν να φτάσουν στην παραλία που θα κατασκηνώσουν για να δοκιμάσουν τα εργαλεία τους και να στήσουν τη σκηνή τους. Λάθος! Είναι συνηθισμένη εικόνα να βλέπετε τους κατασκηνωτές να παλεύουν ώρες για να σκήσουν τη σκηνή τους και αυτή να πέφτει ξανά. Οπότε, η πρακτική στο σπίτι θα σας κάνει να κερδίσετε χρόνο και ενέργεια (που την έχετε ανάγκη).

-Αγοράστε μεγάλη σκηνή

Ο χώρος και η άνεση πρέπει να ανήκουν στις προτεραιότητές σας. Για δυο άτομα, να παίρνετε σκηνή τεσσάρων ατόμων, για τέσσερα άτομα να παίρνετε σκηνή 6 ατόμων κ.ο.κ. Ειδάλλως, η διαμονή σας θα είναι... ασφυκτική.

-Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που χρειάζεστε

Δεν είναι διασκεδαστικό να φτάνετε στο κάμπινγκ και να διαπιστώνετε ότι ξεχάσατε κάτι. Γράψτε σε χαρτί αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας. Ενημερώστε και αναθεωρήστε τη λίστα, όπως απαιτείται. Αν κάτι σπάσει ή φθαρεί, αντικαταστήστε το.

-Να φτάσετε νωρίς στο μέρος που θα κατασκηνώσετε

Αν το κάμπινγκ είναι οργανωμένο, πρέπει να γνωρίσετε τον χώρο, οπότε πρέπει να φτάσετε όσο νωρίτερα γίνεται. Αν κάνετε ανοργάνωτο, πρέπει να πάτε νωρίς για να βρείτε καλή θέση (με σκιά κατά προτίμηση.

-Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Σκεφτείτε πόσα γεύματα θα φτιάξετε για πόσους ανθρώπους και βρείτε μερικές ιδέες για μενού. Στη συνέχεια κάντε τα ψώνια σας μια ή δύο μέρες πριν από την αναχώρηση, έτσι ώστε το φαγητό να είναι φρέσκο. Μην ψάχνετε την τελευταία στιγμή σούπερ μάρκετ και μην κάνετε αυτό που κάνουν πολλοί: προσφεύγουν στην ανθυγιεινή εναλλατική λύση των σνακς.

-Να σέβεστε τους κανόνες του κάμπινγκ

Σκεφτείτε ότι πλέον είστε μέλος μιας μικρής κοινότητας, η οποία – όπως όλες οι κοινότητες- έχουν κανόνες. Η μη τήρησή τους, ίσως φέρει ανεπιθύμητους μπελάδες. Να τηρείτε τις ώρες κοινής ησυχίας και να σέβεστε την ιδιωτικότητα των υπολοίπων.

- Μάθετε να στηρίζετε την τέντα σας

Στο κάμπινγκ η τέντα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο μιας και σας εξασφαλίζει σταθερή σκιά. Κάντε λίγη εξάσκηση πριν την τοποθετήσετε οριστικά αφού εκ των πραγμάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση.

-Πάρτε τα απαραίτητα ρούχα

Πάντα χρειάζεται μια ζακέτα, θα σας έλεγε η μαμά σας. Κι έχει δίκιο. Η θερμοκρασία πέφτει τις βραδινές ώρες. Και αν βρέξει; Μήπως χρειάζεστε κι ένα αδιάβροχο; Μια κουβέρτα; Να σκεφτείτε, λοιπόν, όλες τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσετε τις ημέρες που θα πάτε για κάμπινγκ.

-Δεν πηγαίνουμε για κάμπινγκ αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να βρέξει

Μην ξεχνιέστε! Δεν θα κοιμηθείτε σε πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά σε σκηνή, δηλαδή έξω στη φύση. Η βροχή θα μπει στη σκηνή και θα βρέξει τα πράγματά σας. Ακόμη, τα μποφόρ πιθανώς να διαλύουν στο πι και φι τη σκηνή σας. Επομένως, δεν ρισκάρουμε με τον καιρό. Επιλέγουμε τις σωστές μέρες για κάμπινγκ.

-Κατασκηνώστε κοντά στο σπίτι σας

Για καλό και για κακό μην ταξιδέψετε μακριά στην πρώτη σας κατασκηνωτική εκδρομή. Αυτό που θα ανακαλύψετε όταν κοιμηθείτε για πρώτη φορά στην εξοχή είναι πως δεν είστε πλήρως έτοιμοι για αυτό. Μπορεί να βρεθείτε χωρίς σκηνή, να ξεμείνετε από φαγητό ή ο καιρός να αλλάξει προς το χειρότερο.
Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν και να σας κάνουν να θέλετε να γυρίσετε στο σπίτι σας νωρίτερα.