Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 08:23

Βιετνάμ-Καμπότζη: Οι ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί της νοτιοανατολικής Ασίας (pics)

Βιετνάμ-Καμπότζη: Οι ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί της νοτιοανατολικής Ασίας (pics)

Στην Ινδοκίνα, την μεγάλη χερσόνησο της νοτιοανατολικής Ασίας ταξίδεψε το περασμένο διάστημα η Στεφανία Κανίνια, διαμένοντας σε δύο από τις πιο γνωστές και ανερχόμενες τουριστικά χώρες της περιοχής, στο Βιετνάμ και στη Καμπότζη.

Η Ινδοκίνα εκτείνεται ανατολικά της Ινδίας και νότια της Κίνας. Ο όρος επινοήθηκε από τις γαλλικές αποικιακές αρχές του Βιετνάμ (που καλύπτει τα ανατολικά παράλια της χερσονήσου), αποτελώντας συνδυασμό των λέξεων Ινδία και Κίνα, όταν ξεκίνησαν να επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην ενδοχώρα, παρότι οι κάτοικοι δεν είναι ούτε Ινδοί ούτε Κινέζοι. Πολιτισμικά όμως όλοι οι λαοί της ΝΑ Ασίας έχουν δεχθεί επιδράσεις από τον κινεζικό και τον ινδικό πολιτισμό στη μακραίωνη ιστορία τους, ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό.

Το Βιετνάμ είναι μία από τις ωραιότερες χώρες της Ασίας με πλούσια βλάστηση, τροπική ζούγκλα κι ατελείωτους ορυζώνες που αυλακώνονται από υδάτινους δρόμους οι όχθες των οποίων σφύζουν από ζωντάνια.

Έχοντας επουλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις πληγές του παρελθόντος, προβάλει στο διεθνές σκηνικό σαν μια χώρα ακμαία και δυνατή έτοιμη να κατακτήσει όχι μόνο τις οικονομικές αγορές αλλά και τις καρδιές των ταξιδιωτών.

Ho Chi Minh City

Hoi An

Phong Nha-Ke Bang National

Dragon Bridge

 

Hue

Marble Mountains

Ha Long Bay

Perfume Pagoda

Hanoi

Η Καμπότζη είναι διάδοχο κράτος της κάποτε πανίσχυρης Αυτοκρατορίας των Χμερ, που κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος της Ινδοκίνας μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα.

Επίσης ονομάζεται η «Χώρα του Νερού». Όχι μόνο επειδή ο ποταμός Mekong τη διατρέχει από τον Βορρά ως τον Νότο, αλλά επειδή εδώ βρίσκεται και ένας από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ανατολής, η λίμνη Tonle Sap, με 1.300 ειδών ψαριών και πολλά αποδημητικά πουλιά. Το υδάτινο στοιχείο διαμορφώνει το τοπίο.

Angor Wat

Angor Thom

Ta Prohm

Ta Som

Phnom Penh

-Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν στο travel.eleftheriaonline από την Στεφανία Κανίνια