Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 08:10

Δρέσδη - Η πόλη των τεχνών και του πολιτισμού (Βίντεο+φωτογραφίες)

Ένα μοναδικό συνδυασμό παράδοσης και κοσμοπολίτικου αέρα συναντάει ο επισκέπτης στη Δρέσδη.

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα στην ανατολική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία.

Τα παραμυθένια παλάτια αποκαλύπτουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης ως έδρα των βασιλιάδων της Σαξονίας. Η «Φλωρεντία του Έλβα» όπως αποκαλείται η Δρέσδη είναι μια μητρόπολη που ξεχωρίζει για την υψηλή αισθητική και την εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική της.

Το κέντρο της πόλης φιλοξενεί κτίρια από την εποχή της αναγέννησης, του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την εκκλησία Frauenkirche που χρονολογείται μεταξύ 1726 και 1743 και τα ανάκτορα Elbschlösser. Το παλάτι Zwinger κατασκευάστηκε το 1733 θέλοντας να ξεπεράσει σε μεγαλοπρέπεια το αντίστοιχο των Βερσαλλιών.

H όπερα της Δρέσδης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης και χτίστηκε το 1841 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Gottfried Semper.

Ο μπαρόκ καθεδρικός ναός της Δρέσδης φτάνει στο ψηλότερο σημείο του τα 83 μέτρα και φιλοξενεί στο εξωτερικό του 78 αγάλματα, τα οποία απεικονίζουν βιβλικές μορφές. Η πόλη προσφέρει πληθώρα μουσείων που γοητεύουν τον επισκέπτη όπως το Grüne Gewölbe και το μουσείο Albertinum, το οποίο στεγάζει τη γκαλερί Neue Meister.

Στο υπέροχο ποταμίσιο τοπίο μπορεί να απολαύσει κανείς υπαίθριες εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Elbhangfest και κινηματογραφικές βραδιές στις όχθες του Έλβα.

Βίντεο: NPro+ Aerial Production