Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 08:25

Μπράγκα - Ανακαλύψτε την αρχαιότερη πόλη της Πορτογαλίας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας. Η Μπράγκα συνδυάζει τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία καθώς το 2012 αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα.

Με μια αυθεντικότητα που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλους προορισμούς, η αρχαιότερη πορτογαλική πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Ένα από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης για να ανακαλύψει από κοντά την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Μπράγκα.

Οι πανέμορφοι κήποι της Santa Barbara, η μονή του Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα και οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου αποτελούν προορισμούς που

Στο αρχιεπισκοπικό παλάτι Paço Arquiepiscopal και το παλάτι Raio Palace μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τα επιβλητικά κομψοτεχνήματα σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό.

Ο επιβλητικός ναός Bom Jesus do Monte που σημαίνει ο Καλός Ιησούς του βουνού βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Μπράγκα.

Σκαρφαλωμένος στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 116 μέτρων προσεγγίζεται με τελεφερίκ μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή.

Βίντεο: Portugal Tourism