Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 08:34

Lavenham - Το χωριό της Αγγλίας για όσους λατρεύουν τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα (Βίντεο+φωτογραφίες)

Το χωριό Lavenham στο Suffolk, στο ανατολικό τμήμα της Αγγλίας, αναγνωρίζεται ευρέως ως το καλύτερο παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στη χώρα.

Παρά το μικρό της μέγεθος η πόλη επί βασιλείας Ελισάβετ Α', θεωρείτο η 14η πλουσιότερη πόλη της χώρας, κυρίως για το εμπόριο μαλλιού που την ανέδειξε σε σημαντική οικονομική δύναμη.

Μάλιστα, κατά τον 14ο αιώνα ο Εδουάρδος III ενθάρρυνε την αγγλική κλωστοϋφαντουργία και, έτσι, το Lavenham άρχισε να ευημερεί οικονομικά. Ωστόσο, στα τέλη του 16ου αιώνα οι Ολλανδοί άρχισαν να υφαίνουν ένα ελαφρύτερο, φθηνότερο και πιο μοντέρνο ύφασμα με αποτέλεσμα να πέσουν τα γράδα του Lavenham.

Σήμερα, πάνω από 350 χαρακτηριστικά σπιτάκια του έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική και τους χρωματισμούς τους τον επισκέπτη.

Τα περισσότερα από τα κτίρια του χωριού χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, τα οποία έχουν μείνει ίδια ακριβώς από την πρώτη ημέρα δημιουργίας τους.

Εκτός από τα πολλά ιστορικά κτίρια, ωστόσο, το Lavenham είναι επίσης γνωστό για τις δημοφιλείς παμπ του, τα ωραία μέρη για φαγητό και τα συναρπαστικά καταστήματα με αντίκες.

Βίντεο: bankieland