Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 08:24

Βρετανική τουριστική ιστοσελίδα εκθειάζει την Κάρπαθο (pics)

Η δημοφιλής βρετανική, τουριστική ιστοσελίδα Allaboutshipping.co.uk μέσα από άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου James Brewer, απογειώνει την Κάρπαθο και τον οικοτουρισμό της, προτείνοντας το ακριτικό νησί ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις του οικοτουρισμού.

Αναδεικνύοντας, σαφώς, τους φιλόξενους κατοίκους και τη φυσική ομορφιά και τις χάρες της Καρπάθου –με τους εκπληκτικούς όρμους, τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά, τις απομονωμένες και ανέγγιχτες από τον μαζικό τουρισμό παραλίες και τα γραφικά χωριά– του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού των Δωδεκανήσων, η οποία συνδυάζει ιδανικά την ιστορία με τη σύγχρονη πραγματικότητα, ο βρετανός δημοσιογράφος εξηγεί γιατί μια επίσκεψη εδώ αποτελεί, μοναδική φυσιολατρική εμπειρία.

Ο James Brewer με το άρθρο του με τίτλο «Πετώντας ψηλά: Ο Ορνιθοτουρισμός στην Κάρπαθο “γνέφει” στους Τουρίστες!» δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επιλογές οικοτουρισμού που προσφέρει η Κάρπαθος στον επισκέπτη της. Ταυτόχρονα, κάνει αναφορά στα σπάνια είδη που συναντά κανείς εδώ, τις προστατευόμενες περιοχές Natura, τις περιπατητικές διαδρομές και την δυνατότητα καταδύσεων που προσφέρονται στους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το νησί για τις διακοπές τους.

Μάλιστα, από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νησί, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι άλλη από τον ορνιθοτουρισμό, καθώς η Κάρπαθος αποτελεί την τελευταία στάση των αποδημητικών πουλιών πριν αυτά πετάξουν για την Αφρική.

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του κάνει ειδική αναφορά και στον παραδοσιακό οικισμό Όλυμπο στο βόρειο τμήμα του νησιού, παρομοιάζοντάς τον με «ζωντανό μουσείο». Από τα σημεία του νησιού που γοητεύουν ιδιαιτέρως τους επισκέπτες του, εδώ η λαϊκή παράδοση παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα, με τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες να κυκλοφορούν ακόμη με τις παραδοσιακές φορεσιές του νησιού.

Τέλος, ο συντάκτης τους άρθρου δεν παραλείπει να αναφερθεί τόσο στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, Πηγάδια, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Καρπάθου, όσο και στο νησάκι Σαρία, απέναντι από τον Όλυμπο.