Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 08:51

Mirage: Το «αόρατο» γιοτ που προστατεύει τους ιδιοκτήτες από τα αδιάκριτα βλέμματα (Βίντεο)

Τα σχέδια ενός «αόρατου» υπερπολυτελούς γιοτ που «χάνεται» στη θάλασσα και απευθύνεται μόνον σε απίστευτα παχιά πορτοφόλια παρουσίασε ένας σχεδιαστής σκαφών.

Το μήκους 106 μέτρων “Mirage”, εκτιμώμενου κόστους 228 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι καλυμμένο με πάνελ από ειδικούς καθρέφτες, οι οποίοι θα αντανακλούν την εικόνα της θάλασσας δίνοντας την εντύπωση ότι εξαφανίστηκε σ’ όσους στρέφουν το βλέμμα τους σ’ αυτό από απόσταση έως και 50 μέτρων.

Πέρα από την προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα που θα προσφέρει στους ζάπλουτους ιδιοκτήτες του το πολυτελέστατο γιοτ θα διαθέτει επίσης ένα ελικοδρόμιο, spa, υπαίθριο κινηματογράφο και θέατρο. Στα έξι καταστρώματά του θα μπορεί να φιλοξενεί 14 άτομα και έως 29 μέλη πληρώματος, ενώ θα πλέει με ταχύτητα 19 κόμβων.

Το γιοτ -ο σχεδιασμός του οποίου αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ιταλικής ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri και της ολλανδικής Van Geest Designs- «θα εξαφανίζεται ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό», όπως λένε οι κατασκευαστές.

Ο περίπλοκος σχεδιασμός απαίτησε έναν χρόνο -το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου αφιερώθηκε στην έρευνα για τα ειδικά πάνελ και την κατασκευή τους - και θα χρειαστούν άλλα τρία για τη ναυπήγησή του.

«Ο βασικός λόγος που σχεδιάσαμε αυτό το γιοτ ήταν γιατί θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να ενσωματώνεται αρμονικά στο περιβάλλον του. Τα περισσότερα γιοτ ξεχωρίζουν καθώς παρεμβάλλονται στον ορίζοντα και το τοπίο και κατά κάποιο τρόπο προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτή την εντύπωση», είπε ο σχεδιαστής Πίτερ Φαν Γκεστ.

«Μια εξειδικευμένη γερμανική υαλουργία ανέπτυξε τα πάνελ, που δεν έχουν χρησιμοποιεί ποτέ στο παρελθόν σε γιοτ. Αν το δει κανείς από τη θάλασσα θα είναι αόρατο από απόσταση 50 μέτρων. Για όσους βρίσκονται μέσα στο γιοτ οι καθρέφτες θα προβάλλουν το περιβάλλον του δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι πετάς στον αέρα», συμπλήρωσε.

Ο Ολλανδός σχεδιαστής δεν αποκάλυψε το κόστος του Mirage, αλλά ειδικοί αποτιμούν την αξία του περίπου στα 228 εκ. ευρώ, που το τοποθετούν στην δεκάδα των ακριβότερων παγκοσμίως.

Στην κορυφή, σύμφωνα με το techeblog, βρίσκεται το κατασκευασμένο με 100 τόνους χρυσού και πλατίνας History Supreme των 4,8 δισ ευρώ, ιδιοκτησίας του πλουσιώτερου ανθρώπου στη Μαλασία, Ρόμπερτ Νοκ.