Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 08:36

H Μεσσηνία ανάμεσα στα πιο δημοφιλή σημεία για surfing στην Ελλάδα (pics)

Tο theculturetrip.com, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης σε θέματα πολιτισμού με γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ και ανταποκριτές από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή σημεία για surfing στην Ελλάδα, συγκαταλέγοντας και την Μεσσηνία ανάμεσα σε αυτά.

Η λίστα δημιουργήθηκε από την Ethel Dilouambaka, λαμβάνοντας υπόψη της τις καταλληλότερες συνθήκες για το θαλάσσιο σπορ, αλλά και την ύπαρξη άρτιων σχολών που παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτών για τους αρχάριους.

Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο site είχε επικεντρωθεί εκ νέου στον νομό Μεσσηνίας, προβάλλοντας την Καλαμάτα ως έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος πριν... ακριβύνει, ενώ σε ένα ακόμα άρθρο του μας παρουσίασε τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να δούμε στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Αυτά είναι λοιπόν τα πιο δημοφιλή σημεία για surf στην Ελλάδα:

Κολυμπήθρα, Τήνος

Η φημισμένη παραλία της Κολυμπήθρας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού (15 χλμ. από τη Χώρα) και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους surfers απ’ όλο τον κόσμο που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Τήνο, αναζητώντας το ιδανικό κύμα. Σε αυτή λειτουργεί η σχολή surf του Γιάννη Βιδάλη και της ομάδας του, η οποία ξεχωρίζει για τη διασκεδαστική και φιλική της ατμόσφαιρα. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής εδώ είναι το VW campervan που έχει μετατραπεί σε bar με ξύλινα έπιπλα και ομπρέλες φτιαγμένες από ντόπιους καλαθοπλέκτες.

Κέρος, Λήμνος

Η πανέμορφη Λήμνος με τις παρθένες παραλίες, την απίστευτη φύση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, θα συμπεριληφθεί σίγουρα στις αγαπημένες σας επιλογές, είτε δηλώνετε δεινοί surfers, είτε θέλετε να μάθετε να δαμάζετε τα κύματα! Το Surf Club Keros, στην ομώνυμη παραλία στον κόλπο της Κέρου στο δυτικό τμήμα του νησιού, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του surf (όπως υποδηλώνει και το όνομά του), ενώ διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων για όλους τους λουόμενους. Διαθέτει, επίσης, επιλογές για διαμονή σε πολυτελείς και γοητευτικές σκηνές τύπου σαφάρι, μέχρι bungalows και στούντιο.

Μεσσακτή, Ικαρία

Η Ικαρία, το νησί οι κάτοικοι του οποίου «έχουν ξεχάσει να πεθάνουν» σύμφωνα με τους New York Times, είναι πάντα έτοιμη να σας μυήσει τους άκρως χαλαρωτικούς ρυθμούς της. Ο αγαπημένος εναλλακτικός προορισμός προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων –από περιηγητικές και φυσιολατρικές διαδρομές έως αμέτρητα watersports– με κορυφαία επιλογή των επισκεπτών του το surfing. Στην παραλία της Μεσσακτής, στο βόρειο τμήμα του νησιού, το Ikaria Surf School προσφέρει μαθήματα surfing σε προσιτές τιμές, ενώ διακρίνεται και για την οικολογική-εναλλακτική τουριστική προσέγγισή του. Στα ενδιαφέροντα πακέτα του ο συνδυασμός surfing με γιόγκα ή βραζιλιάνικο jiu-jitsu. Εκτός από μαθήματα surfing, το έμπειρο προσωπικό του διδάσκει και SUP.

Αρκάσα, Κάρπαθος

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, μετά τη δημοφιλή Ρόδo, κατάφερε να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα καλύτερα σημεία στην Ελλάδα για surfing. Συνδυάζοντας ιδανικά το πλούσιο παρελθόν με το παρόν, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, αλλά και να απολαύσουν τις βουτιές τους σε πανέμορφες παραλίες. Το καλύτερο σημείο για surfing εντοπίζεται σε μια αμμώδη ακρογιαλιά στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό Αρκάσα. Το Survival School, η πρώτη σχολή για surfing στο νησί, παραδίδει μαθήματα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το σπορ και να γίνουν expert στο είδος.

Λαγκούβαρδος, Μεσσηνία

Η παραλία Λαγκούβαρδος, στο βορειοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του board και wind surfing που συρρέουν εδώ τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η χρυσαφένια ακρογιαλιά σε σχήμα μισοφέγγαρου εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. και απέχει μόλις 1 χλμ. από το φημισμένο ψαροχώρι της Μαραθόπολης. Τα κρυστάλλινα νερά της προσφέρονται για αμέτρητες δροσιστικές βουτιές, ενώ το καταπράσινο τοπίο που την περιβάλλει θα σας γεμίσει με πανέμορφες εικόνες. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και γήπεδο beach volley. Το Beach Break διαθέτει όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, ενώ προσφέρει μαθήματα surfing, SUP και windsurfing.

Άγιος Θεολόγος, Κως

Η ακρογιαλιά του Αγίου Θεολόγου, η οποία οφείλει το όνομά της στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, εντοπίζεται 7 χλμ. δυτικά από το χωριό της Κεφάλου και θεωρείται μία από τις πιο απομακρυσμένες ακτές της Κω. Οι μικροί διαδοχικοί κόλποι και η ερημική ακρογιαλιά που είναι στρωμένη με βότσαλα ενδείκνυνται για μοναχικά μακροβούτια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η συγκεκριμένη ακτή αποτελεί αγαπημένη επιλογή όσων λατρεύουν την ιστιοσανίδα, λόγω των απαλών κυμάτων. Αν δεν έχετε πάρει μαζί σας προμήθειες, καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολύ κοντά υπάρχει μία ταβέρνα. Αν πάλι δεν έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό για surfing, μπορείτε να προμηθευτείτε ό,τι χρειαστείτε από το Surf Kos Center στο Μαρμάρι.

Δυτική Κρήτη

Αν ένα σημείο ενδείκνυται για surfing στην πανέμορφη Κρήτη, αυτό σίγουρα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Στο νομό Χανίων, λοιπόν, θα βρείτε κάποιες από τις πιο διάσημες ακτές στην Κρήτη, οι οποίες φημίζονται γιατί έχουν τις ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του surfing. Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς για τους οπαδούς του σπορ είναι τα Φαλάσαρνα και η Αγία Μαρίνα, ο Κίσσαμος και η Χρυσή.

Φωτογραφία εξωφύλλου - labroo13