Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 08:06

Διακοπές αποτοξίνωσης: Το νέο travel trend (pics)

Διακοπές σημαίνουν θάλασσα, χαλάρωση, ευεξία και καλή φυσική κατάσταση.

Είναι γεγονός, θα το έχεις παρατηρήσει και εσύ, πως στις διακοπές μας έχουμε τα πάνω μας. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να κρατήσεις την ευεξία, που νιώθεις και μετά τις διακοπές σου. Νιώσε απελευθερωμένη από την αρνητική ενέργεια και τις βλαβερές τοξίνες, γίνε μια άλλη με το απόλυτο wellness trip. Επίλεξε φέτος να κάνεις detox διακοπές. Το Νο1 wellness travel trend ήρθε για να μείνει. 

Τι είναι οι διακοπές αποτοξίνωσης (detox holidays)

Οι διακοπές αποτοξίνωσης είναι το πιο δημοφιλές travel trend και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία σου, όπως ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καλή κυκλοφορία του αίματος. Με το που αποφασίσεις να οργανώσεις τις διακοπές αποτοξίνωσης (σ.σ έχουμε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο στην Ελλάδα γι’ αυτό το λόγο στην Ελούντα) θα παρακολουθήσεις μια συμβουλευτική συνεδρία για να βρεις την σωστή μέθοδο αποτοξίνωσης, τι έχει ανάγκη ο οργανισμός σου και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία wellness. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταφέρεις να έχεις την πλήρη επίγνωση για τις ανάγκες του σώματός σου αλλά και του πνεύματος. 

Αποτοξίνωση; Δηλαδή μόνο φρούτα και γιαούρτι;

Φυσικά και όχι! Όταν ακούμε αποτοξίνωση το μυαλό μας πάει απευθείας σε “χημικές” δίαιτες, χορτοφαγία και έλλειψη τροφής, όμως η αποτοξίνωση είναι κάτι παραπάνω από στέρηση. Δε θα στερηθείς τίποτα, αυτές οι διακοπές δεν έχουν ζηλέψουν σε τίποτα από τις κλασσικές. Η αποτοξίνωση είναι απλά μια τεχνική,που θα σε κάνει να απαλλαγείς από τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα σου, να διώξεις την αρνητική ενέργεια και να απεξαρτηθείς από τις κακές συνήθειες σου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την καλή διατροφή, με προσεκτικά επιλεγμένες θεραπείες και ολιστικές δραστηριότητες όπως η γιόγκα. 

Ποια είναι τα οφέλη της αποτοξίνωσης;

Ένα πρόγραμμα διακοπών αποτοξίνωσης έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βοηθά όλα τα όργανά να λειτουργούν καλύτερα, ο μεταβολισμός σας, το ανοσοποιητικό σύστημα, ο εγκέφαλος και το πεπτικό σύστημα θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Ακόμα, θα δεις διαφορά στο δέρμα σου αλλά θα καταφέρεις να έρθεις και στο απόλυτο ζεν.

Προετοιμασία για τις διακοπές αποτοξίνωσης

Πριν ξεκινήσεις τις διακοπές αποτοξίνωσης, καλό θα είναι 15 μέρες πριν να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να μπει στο πρόγραμμα αυτό, προσαρμόζοντας έτσι τη διατροφή σου. Προτίμησε να αποφύγεις ή να μειώσεις τις ποσότητες στα παρακάτω τρόφιμα:

– Καφές

– Αλκοόλ

– κρέας

– Επεξεργασμένους υδατάνθρακες (άσπρο ψωμί, ζυμαρικά, λευκό ρύζι)

– Ζάχαρη και των τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

– Γαλακτοκομικά

– Αυγά

– Επεξεργασμένα τρόφιμα

– Τηγανητά 

Αντίστοιχα, πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου τα παρακάτω:

– Φρέσκα φρούτα

– Φρέσκα λαχανικά

– Δημητριακά ολικής αλέσεως (βρώμη, σιτάρι ολικής αλέσεως, σίκαλη, κριθάρι)

– Όσπρια (φακές και φασόλια)

– Ελαιόλαδο

– Ξηροί καρποί και σπόροι

– Πράσινο τσάι,

– Νερό

Πηγή: keepup