Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 08:18

Εξωτικά τοπία στα νησιά Μαρκέζας - Ένα γαλήνιο καταφύγιο (Βίντεο+φωτογραφίες)

Πλούσια βλάστηση, βαθιές χαράδρες, φοινικόδεντρα και τιρκουάζ νερά συνθέτουν έναν εξωτικό παράδεισο στη Γαλλική Πολυνησία.

Τα νησιά Μαρκέζας αποτελούν σύμπλεγμα 12 ηφαιστειογενών εξωτικών νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο ομώνυμο αρχιπέλαγος, βόρεια του αρχιπελάγους Τουαμότου. Το εξωτικό τοπίο και οι χαμογελαστοί άνθρωποι προσφέρουν πολύτιμες στιγμές ξενοιασιάς, χαλάρωσης και γαλήνης στα έξι νησιά που κατοικούνται.

Αγκαλιασμένο από πανέμορφες παραλίες το σύμπλεγμα που αποτελεί υπερπόντια κτήση της Γαλλίας, είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Με εντυπωσιακούς καταρράκτες που φθάνουν σε ύψος μέχρι και τα 335 μέτρα και απότομους λόφους, προσφέρουν μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα τοπία και τις πλέον αυθεντικές εμπειρίες στο σύμπλεγμα του αρχιπελάγους.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κεντρικό πανέμορφο νησί Νούκου Χίβα και το Χίβα Όα, στο οποίο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Γάλλος ζωγράφος Πωλ Γκωγκέν. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία και ιππασία και να αγοράσει αγάλματα λαξευμένα από τριανταφυλλιά και βασαλτικό βράχο.

Βίντεο: Two Oceans Digital