Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 08:52

Σιάτλ - Ταξίδι στη σμαραγδένια πόλη της Ουάσινγκτον (Βίντεο+φωτογραφίες)

Χτισμένο στην ακτή του όρμου Έλιοτ το Σιάτλ είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Στα ανατολικά του βρίσκεται η λίμνη Ουάσινγκτον που μέσω ενός τεχνητού καναλιού συνδέεται με τον Πάτζετ Σάουντ, δηλαδή μια στενή λωρίδα του Ειρηνικού ωκεανού που εισχωρεί στην ομώνυμη πολιτεία.

Η σμαραγδένια πόλη όπως είναι γνωστή είναι γενέτειρα της γκραντζ μουσικής με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden και Alice in Chains.

Τυλιγμένη μέσα στις εκτάσεις της Δυτικής Ακτής, στις όχθες της λίμνης Union εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την εκλεπτυσμένη της ατμόσφαιρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο Garden and Glass και να ανέβει στην κορυφή του παρατηρητηρίου Σπέις Νιντλ για να απολαύσει την πανοραμική θέα των γύρω οροσειρών και του Πορθμού Πιούτζετ.

Ακόμη, την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη κατασκευασμένη από γυάλινα πλέγματα, ασυνήθιστες φόρμες και μία ελικοειδή δομή που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους.

Στην υπαίθρια αγορά της πόλης οι ιχθυοπώλες παίζουν «βόλεϊ ψαριών» και στην πλατεία Pioneer στην καρδιά του ιστορικού κέντρου με τα βικτοριανά σπίτια, θα δει κανείς το Smith Tower, που στέκει αγέρωχο.

Βίντεο: Seagull Aerial