Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 08:18

Οι τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια των Αμερικανών το 2018

Μοναδικές εμπειρίες και ξεχωριστές αναμνήσεις αναζητούν οι Αμερικανοί που έχουν προγραμματίσει οικογενειακό ταξίδι τη σεζόν του 2018, και, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο πολυτελών διακοπών, Virtuoso, οι ταξιδιωτικές επιλογές τους επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από τα μέλη της οικογένειας κάτω των 23 ετών, δηλαδή την GenZ.

Σύμφωνα με την έρευνα 2018 Virtuoso Luxe Report, που διεξήχθη ανάμεσα σε συμβεβλημένους τουριστικούς συμβούλους του δικτύου και παρουσιάζει τις ταξιδιωτικές τάσεις της χρονιάς, οι διακοπές μελών της οικογένειας διαφορετικής γενιάς συνεχίζει να αποτελεί και φέτος την απόλυτη τάση, και ακολούθησαν τα ταξίδια με μέλη της άμεσης οικογένειας.

Βασική επιδίωξη για το 2018 είναι η σύνδεση μεταξύ των μελών της οικογένειας στις διακοπές.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Generation Z (ηλικίες από 3 έως 23 ετών) αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με το Forbes, πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού στις ΗΠΑ, έχει αγοραστική δύναμη 43 δις. δολαρίων και επηρεάζει τις οικογενειακές δαπάνες κατά 600 δισ. δολάρια (U.S. Chamber of Commerce Foundation).

Η επιρροή τους στις ταξιδιωτικές αποφάσεις της οικογένειας περιστρέφεται κυρίως σε 5 κορυφαίες τάσεις:

1. Λατρεύουν τις δραστηριότητες στις διακοπές
2. Εμπλέκονται στον προγραμματισμό ταξιδίου
3. Επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές άλλων μέσω του word of mouth, των social media και των κριτικών
4. Αναζητούν ασυνήθιστους προορισμούς
5. Αναζητούν προορισμούς που ενδείκνυνται για φωτογραφίες και εμπειρίες τις οποίες μπορούν να κοινοποιήσουν αργότερα στα social media.

Οι Gen Z αναζητούν αυθεντικές και μοναδικές εμπειρίες όπως τα ταξίδια περιπέτειας που μπορούν να έχουν σε συγκεκριμένους προορισμούς. Ήδη έχουν ταξιδέψει στον κόσμο και διαθέτουν ήδη ψυχοσύνθεση διεθνούς ταξιδιώτη. Επειδή είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, οι ενέργειες και οι αποφάσεις τους επηρεάζονται από τους συνομήλικους τους στα social media αλλά και από την εμφάνιση προορισμών και δραστηριοτήτων που βλέπουν σε αυτά. Ενώ οι διακοπές ήλιου-θάλασσας βρίσκονται στην πρώτη θέση των πιο περιζήτητων διακοπών φέτος, έναντι δεύτερης πέρυσι, φέτος παρατηρείται ότι οι οικογένειες αναζητούν παραθαλάσσια resort με ποικιλία δραστηριοτήτων ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον όλων των μελών της οικογένειας.

Έκρηξη της ζήτησης για ταξίδια περιπέτειας
Τα ταξίδια περιπέτειας είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη τάση, τόσο για τις οικογένειες όσο και για τους υπόλοιπους αμερικανούς ταξιδιώτες, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος της κρουαζιέρας στις προτιμήσεις, χάρη στην ευκολία των διακοπών, το καλό value και τις δραστηριότητες που προσφέρει για κάθε ηλικία. Επιπλέον, οι σύγχρονες αμερικανικές οικογένειες θεωρούν τα ταξίδια ως ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο που διαμορφώνει πολίτες του κόσμου.

Οι 10 κορυφαίες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια είναι:

1. Διαμονή σε παραλιακό resort
2. Eνεργητικά ταξίδια ή ταξίδια περιπέτειας
3. Ταξίδια για τον εορτασμό κάποιας επετείου
4. Ταξίδια μητέρας-κόρης, πατέρα-γιού
5. Ξεναγήσεις
6. Κρουαζιέρα ωκεανού
7. Εξερεύνηση ενός πολιτισμού
8. Εκπαιδευτικά ταξίδια
9. Κρουαζιέρα ποταμού
10. Ταξίδια με αποκλειστικές υπηρεσίες (ιδιωτική βίλα/νησί/τζετ/γιωτ).

Οι 10 δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών το 2018 για τις αμερικανικές οικογένειες είναι:

1. Ιταλία
2. Μεξικό
3. Ορλάντο
4. Χαβάη
5. Κόστα Ρίκα
6. Δομινικανή Δημοκρατία
7. Νότια Αφρική
8. Αγγλία
9. Καναδάς
10. Γαλλία

Πηγή: protothema