Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 09:18

«Ύμνοι» της Bild για την Ελλάδα - Η αναφορά της σε παραλία της Μεσσηνίας

Τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα με... άρωμα Μεσσηνίας δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Μυστικά tips στην Ελλάδα- Μαγευτικοί κόλποι, πεζοπορικές διαδρομές κι ο καλύτερος μουσακάς».

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, «ο ελληνικός τουριστικός τομέας πέτυχε το 2017 ρεκόρ επισκεπτών καθώς και εσόδων. Πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 27 εκατ. τουρίστες- οι περισσότεροι, περίπου 3,7 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί. Το γεγονός αυτό χαροποιεί τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες. Όμως για τουρίστες γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανακαλύψουν τα πραγματικά μυστικά tips».

Η Bild ζήτησε πληροφορίες από ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού. Αυτοί πρότειναν ως μυστικά συμβουλές για λίγους, μεταξύ άλλων: τον εθνικό δρυμό Βίκου- Αώου, τους κρυμμένους κολπίσκους της Δυτικής Κέρκυρας, τις πεζοπορικές διαδρομές του Ολύμπου και του Πηλίου, την παλιά πόλη της Ρόδου, ενώ στις ωραιότερες παραλίες της χώρας συγκαταλέγονται: το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Σαρακίνικο στη Μήλο, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, οι παραλίες των Παξών και των Αντίπαξων, ο Μπάλος και το φοινικόδασος Βάι στην Κρήτη, ο Σίμος στην Ελαφόνησο και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα.

Στην περίπτωση της, έχουμε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό κολπίσκο. Λευκή ψιλή άμμος απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ' άκρη σ' ακρη της ακτής κάνοντας την ακόμα πιο προσιτή.

Η παραλία είναι όσο απομακρυσμένη χρειάζεται για να παραμένει "αυθεντική". Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000. Δε θα συναντήσετε κάποια οργανωμένη δραστηριότητα. Τον Αύγουστο, βέβαια, κατακλύζεται από εκατοντάδες επισκέπτες, που έρχονται να τη θαυμάσουν και να απολαύσουν τα νερά της και την ομορφιά του τοπίου.