Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 16:11

Η Βοϊδοκοιλιά το φθινόπωρο έχει μια... σαγηνευτική ηρεμία (Βίντεο)

Ως γνωστόν, η Βοϊδοκοιλιά, είναι παραλία της Μεσσηνίας και θεωρείται χωρίς υπερβολή από τις ομορφότερες της Μεσογείου.

Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.

Στην νότια πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια Μεσαιωνικού κάστρου που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως Παλαιόκαστρο ή Παλαιοναυαρίνο.

Τώρα, από πλευράς επισκεψιμότητας, είναι λογικό το μέρος να κατακλύζεται κυρίως τα καλοκαίρια, μιας και οι χαρές που προσφέρει στους λουόμενους είναι αμέτρητες.

Σε όσους όμως, δεν αρέσει η πολυκοσμία και είναι λάτρεις των εκδρομών στις ακτές από τον Σεπτέμβρη και μετά η εν λόγω παραλία είναι το κάτι άλλο για λίγη αναψυχή, εκπέμποντας μια σαγηνευτική ηρεμία.

Απόδειξη αυτού είναι το παρακάτω βίντεο του Peter Coroneos το οποίο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο πως, όταν μια παραλία είναι ιδιαίτερη, δεν έχει να χάσει σε τίποτα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.