Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 08:10

Σεούλ - Η μυστηριώδης πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας (Βίντεο+φωτογραφίες)

Η Σεούλ φιλοξενεί αναρίθμητα παλάτια, κήπους, τύμβους, ναούς και κάστρα. Η χώρα συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, με την οποία ήταν μια ενιαία χώρα μέχρι το 1945.

Οι ουρανοξύστες της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας υψώνονται πάνω από τους βουδιστικούς ναούς της. Η πόλη ανοικοδομήθηκε μετά τη λήξη του Πολέμου της Κορέας και σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη μεγαλούπολη, χάρη στην άνθηση της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου με 25 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί ένα συναρπαστικό μείγμα ιστορίας, μοντέρνας κουλτούρας, πολιτισμού και παράδοσης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παλάτι Gyeongbok, τους κήπους και τα μουσεία του ανακτόρου Γκιένγκμποκγκουνγκ, το παραδοσιακό χωριό Bukchon Hanok και τους δρόμους Myeongdong και Garosugil για αγορές.

Τα πάρκα του ποταμού Han είναι ιδανικά για βόλτες, το όρος Bukhan προσφέρεται για πεζοπορία και για χαλάρωση αρκεί να επισκεφθεί κανείς τα λουτρά jjimjilbangs.

Η παραδοσιακή αγορά Gwangjang είναι η παλαιότερη της Σεούλ και έχει περίπου 5 χιλιάδες καταστήματα που πωλούν από μεταξωτά μέχρι παραδοσιακές κορεάτικες φορεσιές.

Από το παρατηρητήριο Ν Σεούλ Τάουερ ο ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει την πανοραμική θέα της πόλης και να δοκιμάσει παραδοσιακό τσάι στα τεϊοποτεία της γειτονιάς Ινσαντόνγκ.

Βίντεο: Majestic Flights