Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 08:46

Αφιέρωμα στις ομορφιές της Ρουμανίας (Φωτογραφίες)

Η Ρουμανία -αν και δεν αποτελεί τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό- έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, από τα παραδοσιακά χωριά της, όπου τα έθιμα διατηρούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, μέχρι τα μεσαιωνικά κάστρα και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία της, μέχρι τις γοητευτικές πόλεις της και την πολιτιστική κληρονομιά της.

Μια χώρα διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει… τουριστικά, με «άγρια» ομορφιά και πολλά αξιοθέατα, αξίζει την προσοχή όσων λατρεύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αν πάντως πρέπει να εστιάσουμε σε τρεις πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε αυτές είναι οι παρακάτω:

Βουκουρέστι

Μια πόλη που παλεύει να ισορροπήσει ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο, που προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις πληγές που άφησε ο Τσαουσέσκου και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Μια πόλη που επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της. Το Βουκουρέστι, η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας ακροβατεί ανάμεσα στο μουντό χρώμα του παρελθόντος και τη θέλησή της για ζωντάνια.

Μπρασόβ

Το Μπρασόβ είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και περιβάλλεται από τα Καρπάθια Όρη, 176 χιλιόμετρα μακριά από το Βουκουρέστι. Η πόλη προσφέρει έναν συνδυασμό ενός υπέροχου, ορεινού τοπίου (του κοντινού θέρετρου Poiana Braşov) και μεσαιωνικής ιστορίας με γερμανικές επιρροές στην παλιά πόλη.

Σινάια

Το θερινό κάστρο του βασιλιά στο Σινάια, ένα από τα πιο ωραία τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της χώρας. Τεράστιος ο πλούτος των χαλιών, των υφασμάτων, των αγαλμάτων και των πινάκων. Όλα ήταν παραγγελία από διάφορα σημεία του κόσμου, ό,τι πιο μοντέρνο για την εποχή του. Υπάρχει δωμάτιο με όπλα, στο οποίο σώζεται μία από τις 5 στολές - πανοπλίες αλόγου στον κόσμο. Η αρχιτεκτονική είναι υπέροχη, με πολλές λεπτομέρειες ελεφαντοστού και αλάβαστρου, με φωτιστικά μουράνο από την Ιταλία να φωτίζουν τους χώρους. Κρυφές πόρτες και είσοδοι εξάπτουν την φαντασία του επισκέπτη, ο οποίος δεν επιτρέπεται να φωτογραφίσει, παρά μόνο αν πληρώσει ειδικό τέλος. Τα δωμάτια έχουν αναγεννησιακό στιλ, μπαρόκ, ροκοκό, όμως δεν καταφέρνουν να κρύψουν τη μελαγχολία του βασιλικού ζεύγους, που προήλθε από το θάνατο της μονάκριβης κόρης τους σε παιδική ηλικία.

Επιμέλεια: Γιούλα Σαρδέλη