Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:16

Κόκκινη Παραλία: Η ακτή στη Σαντορίνη με την απόκοσμη ομορφιά (Φωτογραφίες)

Κόκκινη Παραλία: Η ακτή στη Σαντορίνη με την απόκοσμη ομορφιά (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: always_travellers

Με το διάσημο ηλιοβασίλεμά της να ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου και να προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους τουρίστες, η Σαντορίνη κλέβει τις εντυπώσεις όλων με την ιδιαίτερη μορφολογία της, τα χαρακτηριστικά υπόσκαφα κτίσματα, τα λευκά σπίτια και το συναρπαστικό τοπίο ολόγυρά της. Και φυσικά τις σπάνιες παραλίες, που λόγω της μορφολογίας του νησιού, δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Ένα από τα σημεία του νησιού που συγκλονίζουν τους πάντες και η Κόκκινη παραλία, η ακτή στο νότιο τμήμα του νησιού που παραπέμπει στον πλανήτη Άρη.

Κόκκινη Παραλία: Η ακτή στη Σαντορίνη που παραπέμπει στον πλανήτη Άρη

Το φυσικό σκηνικό που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης είναι τόσο απόκοσμο και ταυτόχρονα διαστημικό, που μεταφέρεται κανείς αυτόματα κάπου στον «κόκκινο πλανήτη». Κατακόρυφοι και επιβλητικοί, κάθετοι βράχοι που μοιάζουν σχεδόν απειλητικοί, καταλήγουν σε ψιλό κόκκινο βοτσαλάκι, που αυτό με τη σειρά του δίνει τη σκυτάλη στο βαθύ μπλε των νερών του Αιγαίου.

Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας, η οποία συναντάται στο νότιο τμήμα του νησιού, κοντά στο Ακρωτήρι και τον αρχαιολογικό του χώρο, και προσεγγίζεται είτε από θαλάσσης με κάποιο από τα τουριστικά σκάφη, είτε οδικώς συνδυαστικά με λίγη πεζοπορία με ανάβαση και κατάβαση, που ωστόσο σίγουρα αξίζει την όποια ταλαιπωρία.

Η Κόκκινη παραλία είναι ένα από τα σπάνια σημεία του νησιού, το οποίο με το πέρασμα τοου χρόνου αλλάζει όψη, καθώς αυτή διαμορφώνεται από τον αέρα, το νερό και τη διάβρωση, κάτι που την καθιστά ακόμη πιο εντυπωσιακή, δικαιολογώντας το γιατί αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Μόλις φτάσει κανείς εδώ τα κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια δίνουν στο τοπίο ολόγυρά τους έναν ιδιαίτερο και σπάνιο χρωματισμό, που σίγουρα δεν συναντάται πουθενά αλλού στη χώρα, όπως αναφέρει το newsbeast.

Τα βαθιά σκούρα νερά του Αιγαίου συμπληρώνουν το επιβλητικό σκηνικό, ενώ λίγα βήματα στο ψιλό, κοκκινωπό βοτσαλάκι της ακτής είναι αρκετά για να μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα αλλόκοσμο τοπίο, που σίγουρα θυμίζει κάτι από τον πλανήτη Άρη.