Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 09:19

Άγιος Λαυρέντιος: Ένας γαλήνιος προορισμός στο Πήλιο (Φωτογραφίες)

Άγιος Λαυρέντιος: Ένας γαλήνιος προορισμός στο Πήλιο (Φωτογραφίες)
Φωτογραφία instagram: kostasnaoum

Αδιαμφισβήτητα το Πήλιο είναι από εκείνους τους προορισμούς που μπορεί να χαρακτηριστεί με μεγάλη ευκολία παντός καιρού.

Από τη μία η πλούσια φύση του βουνού των Κενταύρων που συγκλονίζει τους πάντες με το μεγαλείο της και από την άλλη η υδάτινη αγκαλιά του Παγασητικού και τα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου που δεν αφήνουν περιθώρια άλλης επιλογής.

Και κυρίως εκείνων που σε κάθε τους απόδραση προσπαθούν να συνδυάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το βουνό με τη θάλασσα. Για να μην αναφερθούμε φυσικά στα υπέροχα και γραφικά χωριουδάκια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις καταπράσινες πλαγιές του ορεινού όγκου.

Ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα χωριά του Πηλίου, λοιπόν, είναι και ο Άγιος Λαυρέντιος που έχει διατηρήσει ανέπαφα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία στο πέρασμα του χρόνου, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Με ακέραια την αυθεντικότητά του, το χωριό του Κεντρικού Πηλίου, που συναντάται σε απόσταση 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου, είναι γνωστό, επίσης, και για την γοητευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.

Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με φυσικό σκηνικό την υπέροχη φύση της περιοχής, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του χωριού. Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.

Το όνομα του χωριού οφείλεται σύμφωνα με το newsbeast στη μονή του Αγίου Λαυρεντίου, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς, ακριβώς πάνω από τον οικισμό, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια, ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου.