Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 09:24

Πούλιθρα: Το ψαροχώρι της Αρκαδίας που ανταγωνίζεται τους διάσημους ορεινούς προορισμούς του νομού (Βίντεο)

Παρόλο που η Αρκαδία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πανέμορφα γραφικά χωριά βουτηγμένα στην καταπράσινη φύση του ορεινού όγκου της, ο νομός γενικότερα κρύβει διάφορα «διαμαντάκια» που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Γραφικά, παραθαλάσσια ψαροχώρια που κλέβουν τις εντυπώσεις με την ανεπιτήδευτη ομορφιά και τον ανόθευτο χαρακτήρα τους, προσφέροντας στους επισκέπτες τους απίστευτες στιγμές γαλήνης και ηρεμίας.

Ανάμεσά τους και το γραφικό ψαροχώρι Πούλιθρα, που συναντάται λίγο μετά το Λεωνίδιο. Καταφέρνοντας να μείνει ανέγγιχτο ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, διατηρεί ανέπαφη την γραφικότητα και τα παραδοσιακά στοιχεία του, αποτελώντας έτσι μια ήρεμη πρόταση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Το πράσινο από τις παρυφές του Πάρνωνα, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής φύσης, κατηφορίζει μέχρι τη θάλασσα, συνθέτοντας ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό για τις διακοπές σας.

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά που ακολουθούν την τοπική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κυνουρίας, λίγα ασβεστωμένα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές και ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι συνθέτουν το παζλ της Πούλιθρας. Στην άκρη του χωριού συναντάται το εκκλησάκι του Άη Γιώργη, το οποίο προσεγγίζεται με βαρκάκι και προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό και τα νερά του Αιγαίου, όπως αναφέρει το newsbeast.

Η παραλία του χωριού είναι μικρή με λεπτό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή συναντάται η παραλία της Πλάκας, καθώς και εκείνη του Φωκιανού. Από εδώ μια βόλτα στο βουνό και το χωριό Κοσμάς το «μπαλκόνι» της Κυνουρίας θεωρείται επιβεβλημένη.

Βίντεο: AirShooter Gr