Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 09:50

Τζια: Ένας δημοφιλής προορισμός για σύντομες εξορμήσεις (Βίντεο)

Αυτό το νησί των Κυκλάδων βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα από όλα τα υπόλοιπα.

Και αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό και για σύντομες εξορμήσεις. Ο λόγος για την Τζια, το νησί με τις κρυμμένες ομορφιές.

Λιμάνι της είναι η Κορησσία ή Λιβάδι και πρωτεύουσα η Ιουλίδα ή Χώρα. Το Βουρκάρι ξεχωρίζει με τον κοσμοπολίτικο αέρα του και τη νυχτερινή ζωή του ενώ σε Κούνδουρο και Οτζιά κυριαρχούν οι παραθεριστικές κατοικίες. Γιαλισκάρι, Σπαθί, Οτζιάς, Ποίσες, Ξύλα και Κούνδουρος είναι από τις πιο γνωστές και τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Τζιάς.

Το δίκτυο μονοπατιών φτάνει τα 36 χιλιόμετρα κι έτσι η Κέα (όπως αλλιώς ονομάζεται) είναι ιδανικός προορισμός όσων αγαπούν την πεζοπορία. Λιθόστρωτα κατά κύριο λόγο μονοπάτια θα οδηγήσουν τα βήματα των περιπατητών μέσα σε δάση με βελανιδιές, διάσπαρτα ξωκλήσια, παραδοσιακές πηγές. Κατάληξη είναι συνήθως κάποιος όρμος ή μια παραλία.

Η πορεία είναι απολαυστική, καθώς το έντονο ανάγλυφο του νησιού κάνει την περιήγηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο πλούτος του νησιού επεκτείνεται και στη χλωρίδα και την πανίδα, με καταφύγια θηραμάτων να υποδέχονται αποδημητικά πουλιά αλλά και εκατοντάδες διαφορετικά είδη φυτών.

Βίντεο: Wndr Nature, George Oikonomopoulos